Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista vankeusrangaistusta toisen naisen murhasta – tekijä ja uhri elivät vuosia parisuhteessa

Syytetty on myöntänyt teot esitutkinnassa, mutta hänen puolustuksensa kiistää tekojen aiheuttaneen uhrin suoraan kuoleman.

Käräjäoikeus käsittelee murhasyytettä. Kuva: Antti Laakso / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on alkanut maanantaina käsitellä Porissa helmikuussa tapahtunutta raakaa henkirikosta. Syyttäjä vaatii teon tunnustaneelle naiselle murhasta elinkautista vankeusrangaistusta.

Syytteen mukaan nainen oli antanut kanssaan parisuhteessa vuosia eläneelle toiselle naiselle unilääkettä ja erittäin suuren annoksen insuliinia. Kun uhri ei ollut kuollut, nainen oli jatkanut henkirikosta tukahduttamalla uhriaan tyynyllä.

Kun uhri ei ole vielä tässäkään vaiheessa kuollut, nainen oli syytteen mukaan jatkanut tekoa puukottamalla uhria useita kertoja kaulaan. Lisäksi hän oli viiltänyt uhriaan ranteeeen ja sytyttänyt tämän ympärillä olevia vuodevaatteita ja naisen hiuksia palamaan.

Uhri menehtyi lopulta vammoihin tapahtumapaikalla.

Myöntää teot, kiistää niiden aiheuttaneen kuoleman

Syytetty on myöntänyt teon esitutkinnassa. Oikeudessa hän kuitenkin kiistää asianajajansa välittämässä vastauksessa, että hänen toimintansa olisi aiheuttanut uhrin kuoleman.

Vastauksessa todetaan muun muassa, että kuolinsyytutkinnassa ei ole löytynyt viitteitä unilääkkeestä ja että kaulan alueelle kohdistuneet puukoniskut eivät olisi olleet uhrin välitön kuolinsyy.

Syytetyn puolustuksen mukaan uhrin kuoleman perussyy on sydämen liikakasvu ja arpeutuminen.