Hyppää sisältöön

Nurmipäällyste vaihtui kuituhiekaksi – Kiistellyn ratsastuskentän taru jää lyhyeksi Seinäjoella

Seinäjoen kiistellyn esteratsastuskentän kuituhiekka kuljetetaan pois. Kaupunginjohtaja olisi vielä halunnut selvityksen kentän muuttamisesta. "Tämä oli kompromissi", Jorma Rasinmäki sanoo.

Ratsastajien ylistämä kuituhiekka saa väistyä Seinäjoen Alasenpuistosta. Kaupunginhallitus päätti, että kiistellyn kentän pintaan tulee kivituhka ja nurmi. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoen Alasenpuistoon rakennetun kuituhiekkakentän elämä jää kolmen viikonlopun mittaiseksi. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kentällä on jatkossa runkona kivituhkaa ja kasvualustana nurmi.

Päätös tuli puun takaa ja oli pikainen kompromissi. Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki olisi alun perin halunnut kentän muuttamisesta selvityksen ja kustannusarvion. Hän vei asian kaupunginhallitukseen otto-oikeudellaan asian saaman kohun vuoksi.

Kentän päällysteestä ehti pienen ajan kuluessa tulla kiistakapula. Kaupunkiympäristölautakunta oli jo aiemmin päättänyt, että kentälle tulee nurmi. Ilmeisesti kisojen aikataulusyistä kentälle rakennettiin kuitenkin kuituhiekkapohja.

Tämä sopi erittäin hyvin esteratsastajille, mutta on aiheuttanut porua mahdollisissa muissa jatkokäyttäjissä.

Missä siis meni pieleen?

– Vaikea sanoa. Nyt tilanne on tämä, Rasinmäki lausui ennen kokousta.

Ratsastaja kiittelivät

Ihan suunnitelmien mukaan ei maanantainen päätöskään mennyt. Kokouksessa esitettiin sekä aiempiin päätöksiin palaamista että asian palauttamista.

– Tämä oli kompromissi. Toivotaan, että kun pöly laskeutuu, kaikki pääsevät eteenpäin hyvässä yhteistyössä, Rasinmäki sanoo.

Kaupunginjohtaja muistuttaa, että alueen on tarkoitus olla nimenomaan monitoimikenttä ja kaikkien kaupunkilaisten ja intressiryhmien käytössä.

– Siksi se on tarkoitettu ja myös suunniteltu, Rasinmäki painottaa.

Hän myöntää, että kuituhiekka sai paljon kiitosta. Kenttää on ylistetty "prameaksi" esimerkiksi Hevosurheilu-lehdessä. Ennen estekisoja Seinäjoki Horse Show´n kilpailunjohtaja Tuomas Virrankoski kiitteli sitä "Suomen parhaaksi".

Kentällä ehditään järjestää kaikkiaan kolmet esteratsastuskisat, joista viimeiset vielä tulevana viikonloppuna. Sen jälkeen kaupunkiympäristölautakunnan tehtävänä on toteuttaa kenttä päätöksen mukaisesti.

"Ratsastavalle Suomelle päätös on katastrofi (siirryt toiseen palveluun). Kenttä oli juuri sitä, mitä ratsastukseen on toivottu: erittäin hyväpohjainen ja parhaille hevosille sopiva kenttä ison kaupungin keskustassa", kirjoitti Hevosurheilu aiemmin_._

Rasinmäen mukaan kenttä on tullut toistaiseksi maksamaan jo noin 260 000 euroa. Kivituhkan ja nurmen yhdistelmä on käytössä muun muassa Ypäjällä.

Lue lisää aiheesta:

Harvinainen tilaisuus esteratsastuksen ystäville: Seinäjoella kisataan uudella kentällä keskellä kaupunkia