Hyppää sisältöön

Särkänniemi lopettaa sisähuvipuistonsa Ideaparkissa Lempäälässä, syynä koronan tuoma katkos

Tänä keväänä lopetti Särkänniemen alueella myös sisäaktiviteettipuisto SuperPark.

Arkistokuva Lempäälän Ideaparkin sisältä. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Särkänniemen sisähuvipuisto Zones lopettaa toimintansa Ideaparkin kauppakeskuksessa Lempäälässä.

Koronaviruksen aiheuttama seisaus vei yrityksen mukaan edellytykset jatkolta. Sisähuvikeskusta on pyörittänyt Tampereen Särkänniemi Oy:n tytäryhtiö FunZones. Särkänniemi Zones on ollut suljettuna koronavirustilanteen vuoksi maaliskuusta alkaen.

Särkänniemi Zones-sisähuvikeskus avattiin Ideaparkissa keväällä 2018. FunZones Oy on Tampereen Särkänniemi Oy:n tytäryhtiö, josta Särkänniemi omistaa 66,6 prosentta ja Nordia Management 33,3 prosenttia.

Särkänniemen kehitysjohtaja ja FunZones Oy:n hallituksen jäsen Ville Aarresuo kertoo, että päätöksen taustalla on koronaviruspandemiasta aiheutunut poikkeustilanne. Särkänniemi avasi ovensa rajoitetuti 1,5 kuukautta tavallista myöhemmin.

– Sisäpuistojen kohdalla kevään luokkaretkisesongin menettämisellä on vielä suhteessa suurempi vaikutus. Taloudellinen tilanne on nyt tällä alalla haastava kaikille, ja tässä vaiheessa on pohdittava uudessa valossa toiminnan ja kehittämisen painopisteitä.

Aiemmin tänä vuonna Särkänniemen alueella Tampereen keskustassa toiminut sisäaktiviteettipuisto SuperPark lopetti entisen delfinaarion tiloissa. Huvipuistoalueella joulukuusta 2016 toiminut SuperPark lopetti toimintansa toukokuun lopussa.

Tilalle on tulossa uutta toimintaa Särkänniemen mukaan, mutta yksityiskohdista ei ole vielä kerrottu.