Kotisairaala Luotsin entiselle toimitusjohtajalle murhasyyte Turussa

Syyttäjän mukaan henkirikoksen uhriksi joutui saattohoidossa ollut potilas.

rikokset
Kotisairaala Luotsi Oy:n entinen toimipaikka Turun Luolavuoressa.
Kotisairaala Luotsi Oy:n entinen toimipaikka Turun Luolavuoressa.Lassi Lähteenmäki / Yle

Syyttäjä on nostanut useita syytteitä Kotisairaala Luotsi Oy:n entistä toimitusjohtajaa vastaan. Toimitusjohtajana toiminutta sairaanhoitajaa syytetään muun muassa murhasta ja törkeästä kiristyksestä.

Sairaanhoitajaa syytetään lisäksi törkeästä kavalluksesta, törkeästä väärennyksestä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Yhtiön henkilöstöjohtajana toiminutta lääkäriä vastaan on nostettu syytteet törkeästä kiristyksestä ja törkeästä väärennyksestä.

Epäillyt pahoinpitelyt ovat kohdistuneet tiedottomana olleisiin potilaisiin, joten syyttäjä katsoo kyseessä olleen törkeä tekomuoto. Epäilty törkeä kiristys on kohdistunut iäkkääseen pariskuntaan, jotka ovat olleet Luotsin asiakkaina ja joita yritys on laskuttanut kohtuuttomasti.

Törkeässä kavalluksessa Luotsin toimitusjohtajana toimineen sairaanhoitajan epäillään nostaneen itselleen yhtiön varoja huomattavia summia.

Luotsissa toimineen lääkärin epäillään väärentäneen lääkereseptejä. Lisäksi neljä Turun kaupungin virkamiestä on saanut syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 29.12.2009 – 6.5.2015 välisenä aikana. Juttu käsitellään aikanaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lue myös:

Turun saattohoitoskandaalin ensimmäiset päivät – lue tästä vyyhdin vaiheet