Taas uusi koronatapaus Satakunnassa – tautia saattaa nyt olla liikkeellä enemmänkin

Tapaus on Satakunnassa jo kuudes alle kahden viikon sisällä ja neljäs, jonka lähdettä ei tiedetä.

koronavirus
Satasairaala Pori
SatasairaalaJenni Joensuu / Yle

Satakunnassa todettiin eilen sunnuntaina jo kuudes uusi koronatartunta kahden viikon aikana. Nyt tartuntoja on maakunnassa todettu yhteensä 59.

Uusi tartunta on saatu Porin seudulla. Tartunnan lähde ei ole selvillä. Myöskään Porin seudulla aiemmin tässä kuussa todettujen kahden tartunnan ja Eurajoen yhden tartunnan lähdettä ei tiedetä. Kahden muun tässä kuussa saadun tartunnan lähde tiedetään – tauti tuli näissä tapauksissa ulkomailta.

Sairaanhoitopiirin ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo, että koronainfektiota voi olla nyt seudulla liikkeellä laajemminkin, joten varotoimia pitää noudattaa. Oireilevien pitää hakeutua testeihin.

Ohjeita noudatettava

Uusitalo-Seppälä korostaa, että sairaalaan ja terveyskeskukseen hakeutuessa on muistettava varotoimet. Kaikkialla pitää noudattaa varo-ohjeita. Väenkokouksia pitäisi välttää, turvaväleistä huolehtia ja riskiryhmäläisiä tavattaessa noudattaa varotoimia ja käyttää suojaimia.

Satakunnassa koronaviruksen esiintyvyys on yhä matala, mutta muuhun Suomeen verrattuna tartuntoja on viime viikkoina ollut yllättävän paljon.

Ennen edellisviikkoa Satakunnassa ei todettu koronatartuntoja noin kuuteen viikkoon.

Satasairaalassa ei tällä hetkellä ole koronatartunnan saaneita potilaita hoidossa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus