Hämeenlinna ei osallistu laivayhtiö Hopealinjat Oy:n taloudelliseen tukemiseen

Hämeenlinna voi harkita avustusta uudelleen, jos kaikki muut osakkaat avustavat yhtiötä omistusosuuksien suhteessa.

Sisävesiristeilyt
Sisävesilaiva laivarannassa Hämeenlinnassa
Hopealinjat Oy ehdotti, että Hämeenlinna tukisi sitä ennakko-ostojen tai suoran tukirahoituksen avulla.Tiina Kokko / Yle

Kireän taloustilanteen vuoksi Hämeenlinnan kaupunki ei osallistu laivayhtiö Hopealinjat Oy:n taloudelliseen tukemiseen. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina 22. kesäkuuta.

Laivayhtiö esitti kaupungille 40 000 euron suuruisen tuen myöntämistä sen paikallisristeilytoiminnan ja Visavuoren liikennöinnin pelastamiseksi.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan pyydetty avustussumma on yhtiöön sidottuun pääomaan nähden suuri. Yhtiön ajautuminen talousvaikeuksien vuoksi konkurssiin tuottaisi kaupungille tasearvon suuruisen alaskirjauksen, minkä lisäksi yhtiön toiminta alueella päättyisi. Hopealinjat Oy:n arvo Hämeenlinnan kaupungin taseessa on noin 192 000 euroa.

Hämeenlinna voi harkita avustusta uudelleen, jos kaikki muut osakkaat avustavat yhtiötä omistusosuuksien suhteessa. Hämeenlinnan kaupunki omistaa yhtiöstä noin viidenneksen

Kaupunginhallitus kuitenkin päätti, että kaupunki ei peri yhtiöltä laiturimaksua tänä vuonna.

Hopealinjat Oy on pyytänyt Hämeenlinnan lisäksi Tampereelta 60 000 euron ja Valkeakoskelta ja Lempäälältä 20 000 euron avustuksia.

Lue myös:

Kesän sisävesiristeilyt vihdoin alkamassa – poikkeusaika lyhensi risteilykautta Hämeessä