1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaavi miettii nyt, kuinka kunnan yläkoululaisten opetus järjestetään parin vuoden kuluttua – Tuusniemi irtisanoi yhteistyösopimuksen

Sopimus päättyy irtisanomisajan jälkeen noin kahden vuoden kuluttua.

Kaavi
Tuusniemen yhtenäiskoulu
Kaavin yläkouluikäiset käyvät nyt koulua Tuusniemen yhtenäiskoulussa.Sini Ojanperä / Yle

Kaavin kunta joutuu miettimään, kuinka se järjestää parin vuoden kuluttua yläkoululaistensa opetuksen.

Viime vuodet kunnan yläkouluikäiset ovat käyneet koulua Tuusniemellä, mutta Tuusniemen kunnanvaltuusto irtisanoi yhteistyösopimuksen kokouksessaan maanantai-iltana. Sopimus päättyy irtisanomisajan jälkeen heinäkuun lopussa vuonna 2022.

Tuusniemi kokee, että valtion maksama kotikuntakorvaus ei enää kata kaavilaisten koulunkäynnin järjestämiskustannuksia. Kaavin kunta ei ole suostunut muuttamaan nykyisen sopimuksen ehtoja.

Kaavin kunnanjohtajan Ari Sopasen mukaan vaihtoehtoina ovat nyt joko oma yläkoulu tai uuden sopimuksen neuvotteleminen joko Tuusniemen tai muun naapurikunnan, esimerkiksi Kuopion kanssa.

Tuusniemen yhtenäiskoulussa oli viime lukuvuoden päättyessä yhteensä noin 80 kaavilaista oppilasta

Vaikka sopimusta ei olisikaan, Tuusniemi on valmis tarjoamaan koulupaikan kaavilaisille yläkoululaisille. Tällöin huoltajat voivat suoraan hakea koulupaikkaa Tuusniemen yhtenäiskoulusta.

Kaavi on tehnyt aiemmin yläkouluyhteistyötä nykyisin Kuopioon kuuluvan Juankosken kanssa. Kunnat riitelivät kotikuntakorvauksista korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Lue seuraavaksi