Hyppää sisältöön

Ranta-Toppilan uuteen vierasvenesatamaan halutaan elämyskeskus – toiminnan pyörittäjä haussa

Venesataman alueelle on suunniteltu muun muassa saunaa, talviuintipaikkaa ja vesiliikuntakeskusta.

Kuva: Yle

Oulun Ranta-Toppilan uudesta vierasvenesatamasta halutaan luoda 300 venepaikan elämyskeskus. Alueelle on suunniteltu muun muassa saunaa, talviuintipaikkaa ja vesiliikuntakeskusta, josta on mahdollisuus lähteä harrastamaan monipuolisesti eri lajeja.

Oulun kaupunki on laatinut sataman alueesta yleissuunnitelman ja investointilaskelmia.

Oulun kaupungingeodeetti Kaija Puhakka kertoo, että Ranta-Toppilaan rakennetaan ensin pienvenesatama, minkä jälkeen toiveena on saada alueelle myös elämyskeskus.

Sataman työt on määrä alkaa jo ennen vuodenvaihdetta.

– Kaupunki investoi satama-altaan ja tekee ruoppaukset, mikä on yli viiden miljoonan investointi. Ehtona kuitenkin on, että löydämme alueelle kaupallisen operaattorin, joka samalla ideoisi ja toisi toimintaa venesataman yhteyteen, Puhakka sanoo.

Alueelle on mahdollisuus rakentaa veneilyyn liittyviä palvelutiloja.

Puhakka kertoo, että satamatoimijan haku alkaa kesän aikana. Etsinnässä on myös elämyskeskuksen pyörittäjä.

– Keskusteluja on käynnissä, Puhakka paljastaa.

Ranta-Toppilan rakentamisessa toteutetaan kaupunkilaisten toiveita, sillä merellisyyden toivotaan näkyvän kaupungissa nykyistä paremmin. Tämä selviää Merikaupunki Oulu -kyselystä, johon tuli yli tuhat vastausta. Kaupunkiin kaivataan muun muassa virkistysreittejä ja lisää merinäkymiä.

Kysely myös osoittaa, että Ranta-Toppilan ja Hietasaaren välinen alue kuuluu oululaisten tärkeimpiin merellisiin paikkoihin.

– Ranta-Toppila on sijaintinsa puolesta erittäin mielenkiintoisella ja houkuttelevalla paikalla ihan Toppilansalmen suistossa. Se on luontaisin väylä merelle, Kaija Puhakka huomauttaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)