Ylitorniolla pidetään elokuussa ballhockeyn SM-kilpailut

Peliareena on Ylitorniolla nyt siinä kunnossa, että Ainiovaarassa voidaan järjestää vaikka kansainvälisen tason turnauksia.

Ylitornio
Peräpohjolan poropoikien valmentaja Jari Väänänen seisoo Ainiovaaran jäähallin uudella muovisella ballhockey-pelialustalla.
Peräpohjolan poropoikien valmentaja Jari Väänänen seisoo Ainiovaaran jäähallin uudella muovisella ballhockey-pelialustalla.Jari Peltoperä / Yle

Ylitorniolainen Peräpohjolan Poropojat järjestää elokuun lopussa ballhockeyn SM-kilpailut. Seura on lajin hallitseva Suomen mestari. Ainiovaaran jäähallissa Suomen mestaruudesta tulee kamppailemaan 8 joukkuetta.

Peräpohjolan Poropojat on hankkinut ja asentanut talkootyönä Ainiovaaran jäähalliin muovisen ballhockeykentän pelialustan. Kun pelialusta on kunnossa, toiveissa on saada jopa jo ensi vuonna kansainvälisen tason pelejä Ylitorniolle, kertoo Poropoikien valmentaja Jari Väänänen.

– Vuoden päästä elokuussa olisi tulossa joko eurocup tai maailmancup seurajoukkueille. Se riippuu siitä saadaanko USA:sta ja Kanadasta joukkueita. Mutta Tsekeistä, Slovakiasta, Sveitsistä, Englannista ja ehkä Itävallasta tulee joukkueita. Suomesta pari-kolme, riippuen sitä montako joukkuetta tarvitaan, että saadaan täysi määrä.

Pelikentän kunnostaminen toteutettiin Outokaira tuottamhan ry:n hankkeena, josta seuran omavastuu oli 40 prosenttia. Tsekeistä tilattu alusta ja sen säilytyskontti maksoi yhteensä 36 000 euroa.

Ballhockey on jääkiekkokaukalossa pelattava laji, jossa varusteina ovat luistinten ja kiekon asemesta kengät ja pallo.