Ker­ros­ta­loa­sun­not kuu­me­ne­vat hel­teel­lä tu­ka­lik­si – Kainuun sote varautuu helteen haittoihin

Ennusteiden mukaan Kainuussa lämpötila on kuluvalla viikolla päivisin 25–30 astetta.

helle
Moln och sol på himlen.
Helteet voivat olla terveysriski kenelle tahansa, jos kuumuuden vaikutuksilta ei suojauduta riittävästi. Kuvituskuva.Yle/Sofi Nordmyr

Kainuussa varaudutaan hellejakson aiheuttamiin haittoihin. Kainuun soten mukaan ikääntyneet, pitkäaikaissairaat, riskiryhmäläiset ja pienet lapset ovat erityisen alttiita helteen haitoille.

Voimakkaat helteet voivat olla terveysriski kenelle tahansa, jos kuumuuden vaikutuksilta ei suojauduta riittävästi. Esi­mer­kik­si mo­net ker­ros­ta­loa­sun­not kuu­me­ne­vat hel­teel­lä tu­ka­lik­si, joten naapureiden ja läheisten olisi syytä huolehtia ikäihmisen ja riskiryhmiin kuuluvien hyvinvoinnista.

Kuumuudesta aiheutuvia haittoja voi vähentää huolehtimalla riittävästä nesteiden saannista ja välttämällä oleskelua auringonpaisteessa.

Helteen vaikutukset näkyvät ensihoidossa ja päivystyksessä. Kainuun soten mukaan potilaat saadaan kuitenkin tällä hetkellä asianmukaisesti hoidettua. Lisäpaikkoja ei ole tarvinnut ottaa käyttöön.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)