Pakettiautolla liikkunut joukkio kolaroi ja ryösti henkilöautolla liikkuneen pariskunnan Ylitorniolla – poliisi pyytää havaintoja

Pariskunnan yrittäessä selvittää tapahtunutta kolaroijat olivat alkaneet käyttäytyä väkivaltaisesti.

Ylitornio
Kolariauto varastettiin ja hylättiin Ylitornion keskustassa.YLE Sauli Antikainen

Poliisi pyytää tietoja maanantai-iltana Ylitorniolla sattuneesta ryöstöä ja liikenneturvallisuuden vaarantamista. Tapaus sai alkunsa, kun henkilöauto ja pakettiauto törmäsivät toisiinsa Ainiovaarantiellä.

Henkilöautossa ollut pariskunta oli lähtenyt seuraamaan autonsa kanssa kolaroinutta pakettiautoa. Kun seurueet olivat kohdanneet, oli pakettiautossa ollut neljä henkilöä, joista kaksi oli poistunut paikalta.

Kaksi muuta autossa ollutta henkilöä oli alkanut käyttäytyä uhkaavasti ja he olivat heitelleet pariskuntaa kivillä. Toinen heistä oli yrittänyt myös lyödä pariskunnan miestä.

Pariskunta oli paennut tilanteesta kauemmaksi, jolloin toinen uhkaavasti käyttäytyneistä henkilöistä oli varastanut heidän autonsa ja lähtenyt ajamaan sillä pois paikalta. Henkilöauto löytyi myöhemmin Ylitornion Asematieltä. Autosta oli anastettu omaisuutta.

Seurueessa oli nainen ja kolme miestä

Tekijöiden käyttämä auto oli mustavalkoinen Ford Transit. Seurueeseen kuului poliisin saamien tietojen mukaan kolme miestä ja yksi nainen. Nainen oli ruumiinrakenteeltaan pyöreähkö, ja hänellä oli vaatetuksena musta hame ja musta huppari. Yhdellä miehistä oli ollut pujoparta, ja yhdellä viininpunainen lippalakki.

Poliisi pyytää tekijöistä tai autosta havaintoja tehneitä ilmoittamaan tietonsa Meri-Lapin poliisille numeroon 0295 466 156 (klo 10–14 välisenä aikana) tai sähköpostiosoitteeseen: meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Reaaliaikaiset havainnot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.