Lappeenrannan Kourulan päiväkoti maan tasalle – katso video

Uusi päiväkoti valmistuu jo ensi syksyksi.

päivähoito
Kaivuri purkaa päiväkotia
Katso videolta, miten Kourulan päiväkotia puretaan Lappeenrannassa.

Kourulan päiväkodin purkaminen on alkanut Lappeenrannassa. Purkutyöt ovat käynnistyneet ennen juhannusta, ja valmista on heinäkuun loppuun mennessä.

Lappeenrannan Katajakadulla sijaitsevasta rakennuksesta on nyt purettu noin puolet. Samalle tontille rakennettavan uuden päiväkodin valmistelutyöt ovat kuitenkin jo samanaikaisesti käynnissä.

Kaivuri purkaa päiväkotia
Piano on jäänyt keskelle Kourulan päiväkodin purkutyömaata.Seppo Kivimäki/Yle

Lappeenrannan toimitilat oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvanen kertoo, että uusi päiväkoti rakennetaan kesän aikana tehtaalla esivalmistetuista elementeistä. Tolvasen mukaan päiväkoti täyttää pysyvän rakennuksen vaatimukset.

– Päätöstä valmisteltaessa tuli myös puhetta, että siihen tulee parakki. Mutta parakki sinne ei tule, Tolvanen painottaa.

Syynä tilaelementtien käytölle on hänen mukaansa kireä aikataulu. Lapset pääsevät uusiin tiloihin näillä näkymin syyskuun alussa. Päiväkodin piha leikkivälineineen valmistuu myöhemmin syksyllä erillisenä urakkana.

Kaivuri purkaa päiväkotia
Kaivinkone tasaa maata tulevaa päiväkotia varten ja taaempana toinen purkaa vanhaa rakennusta. Taustalla näkyvä Kuusimäen koulu jatkaa entiseen tapaan.Seppo Kivimäki/Yle

Kourulan päiväkodissa oli vielä viime keväänä vain kaksi päiväkotiryhmää. Uusien tilojen myötä määrä kasvaa viiteen, kun keskustan päiväkodeista siirtyy lapsia päivähoitoon Kourulan päiväkotiin.

Päiväkotirakennus vuokrataan Lappeenrannan kaupungille seitsemäksi vuodeksi kolmen vuoden optiolla. Vuokrahinta on noin 21 000 euroa kuukaudessa. Vuokrauksen päätyttyä rakennus siirtyy seuraavalle käyttäjälle.

Kourulan nykyinen, L-kirjaimen muotoinen päiväkoti on valmistunut vuonna 1978.