Hyppää sisältöön

Rauman meriteollisuuspuiston kalliot louhitaan – louhe käytetään kiistellyn pengertien pohjaksi

Rauman meriteollisuuspuistoon nousevaa tuotantohallia tarvitaan muun muassa Rauman telakalla rakennettavia sotalaivoja varten. 

Ely-keskus on antanut luvan käyttää kalliolouhetta pengertien rakenteisiin. Havainnekuva. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman meriteollisuuspuistossa louhitaan kalliota uuden terästuotantohallin tieltä. Ely-keskus on antanut luvan käyttää kalliolouhe Järviluotojen pengertien rakenteisiin.

Täyttöä ei kuitenkaan saa ulottaa Vähä Järviluodon ja Iso Järviluodon rantaan kiinni. Lisäksi ruoppaus- ja pengerrystyöt pitää tehdä merimetsojen pesintäkauden ulkopuolella.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että telakan kallio saadaan hyötykäyttöön osaksi tulevaa pengertietä. Toki on muistettava, että lopullinen pengertieratkaisu odottaa edelleen oikeuden päätöstä, Rauman Satama Oy:n tekninen johtaja Timo Metsäkallas toteaa kaupungin ja sataman tiedotteessa.

Oikeuden ratkaisua pengertiestä odotetaan

Ely-keskus on kieltänyt meriteollisuuspuiston ja kahden luodon välille suunnitellun pengertien rakentamisen, koska tie hävittäisi rauhoitettujen merimetsojen ja harmaahaikaroiden pesiä. Rauman kaupunki ja Rauman Satama Oy ovat valittaneet päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Rauman Seaside Industry Parkin alueelle rakennettavaa terästuotantohallia tarvitaan muun muassa Rauman telakalla rakennettavia sotalaivoja varten. Puolustusvoimat, puolustusministeriö ja Rauma Marine Constructions sopivat viime vuonna neljän uuden sotalaivan kaupasta.

.
.