Oulun poliisitalo ja vankila ovatkin nousemassa Hiukkavaaran sijaan Ruskonselkään

Sisäministeriöstä kerrotaan, että kaavoitus ei mahdollista toimintojen rakentamista Hiukkavaaraan.

Oulu
Osa Oulun poliisista on yhä väistötiloissa kaupungin itälaidalla Hiukkavaarassa.
Osa Oulun poliisin työntekijöistä työskentee Hiukkavaarassa. Arkistokuva.Antti J. Leinonen / Yle

Oulun poliisin ja vankilan suunniteltua yhteiskampusta ollaankin toteuttamassa Oulun Ruskonselkään. Alun perin yhteiskampusta suunniteltiin Hiukkavaaraan.

Oikeusministeriö, sisäministeriö ja valtiovarainministeriö antoivat alkuvuonna Senaatti-kiinteistöille toimeksiannon jatkaa poliisin ja Rikosseuraamuslaitoksen kanssa poliisitalon ja vankilan suunnittelua Ouluun.

Valmistelun pohjalta osapuolet ovat päättäneet jatkaa hankkeen valmistelua Ruskonselkään Oulussa. Hankesuunnitelman päivitys käynnistyy kesäkuussa ja valmistuu syyskuussa.

– Ruskonselässä on sopiva tontti poliisille ja vankilalle ja suunnitelmiin sisältyy tässä vaiheessa myös käräjäoikeden salin rakentaminen sinne, kertoo sisäministeriöstä Ari-Pekka Dag.

Yhteisiin tiloihin sijoittuisivat Oulun vankilan nykyiset toiminnot, poliisin eri puolilla Oulua sijaitsevat tutkinnan tilat, valvonta- ja hälytystoiminnan tilat Hiukkavaarasta sekä putkatilat Haukiputaalta. Tiloihin on suunniteltu myös käräjäoikeuden istuntosalia.

Yhteisen tilaratkaisun hyötyjä olisivat vankien kuljettamisen vähentyminen kuulusteluihin ja oikeuden istuntoihin ja rikostutkijoiden liikkumisen vähentyminen. Esitutkinnan sujuvoittamisella saavutettaisiin myös ajan säästöä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)