Matkailukeskus Saanan kylkeen kaavaillaan huoneistohotellia ja lisää urheilutilaa Kuopiossa – Raimo Sonninen: "Arkkitehti on jo tehnyt kotiläksyjä"

Saanan hallituksen jäsen Raimo Sonninen kertoo käyneensä Ely-keskuksen kanssa alustavia neuvotteluja Bellanrannan kehittämisestä.

Matkailukeskukset
Matkailukeskus Saana Kuopiossa.
Matkailukeskus Saana on toiminut yli vuoden ajan Kuopion Bellanrannassa.Anna Ronkainen / Yle

Vuosi sitten avautuneen matkailukeskus Saanan yhteyteen suunnitellaan uutta rakentamista.

Sauna- ja ravintolapalveluita tuottavan matkailukeskus Saanan hallituksen jäsen ja yksi perustajista Raimo Sonninen kertoo, että on käynyt alustavia neuvotteluja Bellanrannan kehittämisestä Ely-keskuksen kanssa sekä huoneistohotellin että liikuntahallin osalta.

– Heillä on tietysti tiukat määräykset, miten voivat osallistua ja mitä hyväksyä. Olemme käyneet jo muutaman neuvottelun rahoituksesta.

Suunnitteilla on huoneistohotelli, jonka asiakkaat käyttäisivät Saanan ruoka- ja saunapalveluita. Sonninen asettelee vielä sanansa varovaisesti mahdollisten investointien suuruudesta ja aikataulusta.

– Mennään askel kerrallaan. Katsotaan ensin, miten tämä kesä sujuu. Sitten lähdemme varmistelemaan jatkoja.

Luonnoksia hotellin ulkonäöstä on jo olemassa. Suunnitelmien valmiusasteen Sonninen kuittaa tiiviisti.

– Arkkitehti on jo tehnyt kotiläksyjä.

Sonninen sanoo, että uutta kerrottavaa voi olla elokuun lopulla.

Tähtäimessä kotimaiset ja kansainväliset matkailumarkkinat

Pitkän uran venebisneksessä tehneen Raimo Sonnisen visiona on, että Bellanranta kiinnostaisi tulevaisuudessa matkailijoita niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti.

– Tuotteen pitää ensin olla valmis, sitten on kansainvälisten markkinoiden vuoro.

Sonninen haluaa satsata myös kaupunkilaisten viihtyvyyteen Bellanrannassa, jossa palveluita on tarjolla ympäri vuoden.

– Kaupunki ei tietenkään osallistuisi hotellihankkeeseen, mutta toivoisin, että aluetta kehitettäisiin yhteistyössä. Haluan, että Bellanrannasta muodostuu kaupunkilaisten olohuone.

Sonninen haluaa kuulla paikallisia urheiluseuroja ja muita liikuntatoimijoita mahdollisten uusien urheilutilojen toteutuksessa. Hänen ajatuksensa on, että kohtuuhintaisten urheilutilojen tarjonta voisi osaltaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä.

Aiheesta kertoi aiemmin myös Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).