Simpsiöllä vetovastuu vaihtuu - Lapuan kaupunki alkaa pyörittää rinnekeskuksen toimintaa

Rinnemestareiden vuokrasopimus on päättynyt toukokuun lopussa.

Rinnemestarit pyöritti Simpsiön hiihtokeskuksen toimintaa 11 vuotta. Nyt toiminta jatkuu Lapuan kaupungin tytäryhtiön nimissä. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Lapualla Simpsiön hiihtokeskuksen vetovastuu vaihtuu. Ensi kaudella hiihtokeskusta pyörittää Lapuan kaupungin tytäryhtiö Simpsiönvuori Oy, joka myös omistaa hiihtokeskuksen.

Samalla Rinnemestarien toimitusjohtaja Martti Kivisaari jää eläkkeelle pitkän työrupeaman jälkeen. Rinnemestarien vuokrasopimus päättyi viime kuun lopussa 11 vuoden jälkeen.

– Minä olen tehtäväni tehnyt ja muut saavat jatkaa, toteaa Kivisaari

Kivisaari myöntää että vähän haikealta tuntuu.

– Tämä on ollut hieno homma, minulle ihan unelma-ammatti. Huonojakin aikoja on ollut, mutta aina jonkinlainen talvi on tullut.

Kivisaari lupaa olla hengessä mukana jatkossakin.

Hän jää Simpsiöltä kaipaamaan erityiesti hyväntuulisia asiakkaita ja niitä talvipäiviä, jolloin mittari on näyttänyt kymmentä pakkasastetta ja aurinko paistanut taivaalta.

Lapuan kaupunki aikoo kehittää etenkin Simpsiön alueen ympärivuotista käyttöä. Suunnitteilla on muun muassa maastopyöräilyreittejä ja 800-askelmaiset kuntoportaat, kertoo Simpsiönvuori Oy:n toimitusjohtaja Markku Turja.

Parhaillaan kaupunki hakee alueelle investoijaa. Sopivan ulkopuolisen yrittäjän tai yritysjoukon löytämiseksi Lapua on palkannut konsultin.