1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trumpin twiitti sai taas Twitteriltä varoitusmerkinnän – presidentti uhkasi mielenosoittajia voimankäytöllä

Twitterin mukaan presidentin twiittiin sisältyy uhkaus tiettyyn ryhmään kohdistuvasta vahingonteosta.

Donald Trumpin twiitit ovat joutuneet jälleen Twitterin syyniin. Kuva: Saul Loeb / AFP

Twitter asetti tiistaina varoitusmerkinnän Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin twiittiin, jossa tämä uhkasi mielenosoittajia voimankäytöllä.

Yhtiön mukaan (siirryt toiseen palveluun) twiittiin asetettiin varoitusmerkintä, sillä siihen sisältyy uhkaus tiettyyn ryhmään kohdistuvasta vahingonteosta, mikä on vastoin yhtiön sääntöjä.

– Washington D.C.:ssä ei koskaan tule olemaan "autonomista aluetta" niin kauan kun minä olen presidenttinne. Jos he yrittävät, he joutuvat kohtaamaan vakavaa voimaa, presidentti twiittasi maanantaina.

Trumpin twiitti viittaa siihen, että ryhmän mielenosoittajia muodosti Seattlen keskustassa pari viikkoa sitten "autonomisen alueen" ilman poliiseja.

Trump myös uhkasi Twitterissä ottavansa kovat otteet käyttöön liittovaltion monumentteja ja patsaita tuhoavia ihmisiä vastaan. Trump haluaisi patsaita vahingoittaneille jopa kymmenen vuoden vankeustuomiot, joita voitaisiin jakaa myös takautuvasti.

Trump vieraili tiistaina Arizonassa Yhdysvaltain ja Meksikon välisellä muurilla sekä osallistui nuorten republikaanien tilaisuuteen, jossa hän jatkoi mielenosoittajien ja patsaita tuhoavien ihmisten kritisointia. Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump sanoi mielenosoittajien vihaavan maan historiaa, arvoja ja "kaikkea mitä amerikkalaisina arvostamme".

Yhdysvalloissa edelleen jatkuvat mielenosoitukset käynnistyivät toukokuun lopulla, kun tummaihoinen George Floyd kuoli valkoisen poliisin kuristettua tätä minuuttien ajan.

Twitteriltä varoituksia Trumpille aiemminkin

Toukokuussa Twitter lisäsi Trumpin kirjoittamaan twiittiin (siirryt toiseen palveluun) varoitusmerkinnän väkivallan ihannoimisesta. Tuolloinkin kyse oli mielenosoittajien uhkailusta.

Tiettyihin Trumpin postiäänestystä koskeviin twiitteihin puolestaan lisättiin toukokuussa linkki, joka kehottaa tarkistamaan faktat Trumpin esittämistä väitteistä. Twitterin toimintaa on pidetty syynä Trumpin allekirjoittamalle presidentin asetukselle, joka pyrkii viemään sosiaalisen median yhtiöiltä niiden vastuusuojan.