1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perennat

Osa kesäkukista ja hyötykasveista on myyty jo loppuun

Kauppapuutarhaliitto kertoo, että puutarhahype on vallannut Suomen Hangosta Ivaloon asti.

Kaikenlaiset kesäiset kukat ja kasvit sekä hyötykasvit ovat menneet tänä vuonna yllättävän kiihkeästi kaupaksi. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ihmiset ovat ostaneet tänä keväänä ennätysmäärän kukkia ja hyötykasveja, kertoo Kauppapuutarhaliitto. Liiton tekemän kyselyn mukaan monet puutarhat ovat joutuneet sulkemaan ovensa etuajassa kukkien loppumisen vuoksi.

Perennoja kasvattava Kulpan puutarha Riihimäellä ei ole sulkenut oviaan, mutta puutarha-alan yrittäjä Mari Talja myöntää, että monet perennalajikkeet ovat jo loppuneet.

Monen perennan kasvatusaika on vähintään vuosi, joten niitä ei saada nopeasti lisää myytäväksi, Talja kertoo. Selvät suosikkiperennat ovat Kulpan puutarhallakin nousseet esiin.

– Ykköseksi nousevat erilaiset perhos- ja pörriäiskasvit. Monet kysyvät jo tullessaan, mitä pörriäis- ja perhosytävällisiä kasveja voisi suositella.

Suosittuja ovat myös matalat, kuivan paikan maanpeitekasvit.

– Tässä on pari kesää ollut aika kuivaa ja kuumaa, niin ehkä haetaan sellaisia kasveja, jotka kuivuudessa ja paahteessa pärjäävät paremmin, Talja sanoo.