Yksi uusi koronavirustartunta löytyi Länsi-Pohjan alueelta

Tartunta todettiin tiistaina Torniossa.

koronavirus
Ansiktsskydd i en plastpåse. Vid sidan om påsen syns ett ansiktsskydd på bordet.
Länsirajalla on todettu kaksi tartuntaa muutaman päivän sisällä.Lehtikuva

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu uusi koronavirustartunta. Se löytyi Torniosta tiistaina. Edellisen kerran sairaanhoitopiirin alueelta löytyi tartunta viime perjantaina Ylitorniolta.

Sairaanhoitopiirin mukaan toisella uusimmista tartunnoista epäillään olevan yhteys Ruotsiin, mutta toisen tartunnan lähde on vielä epäselvä. Länsi-Pohjan keskussairaalan vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorva ei halua kertoa, kummasta tapauksesta on kysymys.

Uusiin tartuntoihin liittyy melko laaja joukko altistuneita. Sairaanhoitopiirin mukaan kaikki tartunnoille altistuneet henkilöt on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Muualta Lapista ei ole löytynyt koronavirusta viikkoihin

Lapin sairaanhoitopiirin alueelta ei ole löytynyt uusia koronavirustartuntoja yli kuuteen viikkoon. Koronavirustestejä tehtiin viime viikolla Lapissa yhteensä 560, joista Länsi-Pohjassa 293 ja Lapin sairaanhoitopiirin alueella 267.

Ennen viime viikon lopulla paljastunutta tartuntaa Länsi-Pohjan alueella oli noin kolme viikkoa ilman koronatapauksia. Länsi-Pohjan alueella ei ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa. Ruotsin Norrbottenin alueella tautitilanne on sen sijaan vakavampi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus