Uusi pääomarahasto ryhtyy etsimään sijoituskohteita Pohjois-Savossa – haussa 15 kasvuyritystä

Juuri perustetun North Savo Startup Fundin pääoma on 10 miljoonaa euroa.

Rahastoon etsitään sijoituskohteita esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin alalta. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Pohjois-Savoon on tänään keskiviikkona perustettu pääomarahasto North Savo Startup Fund alueen kasvuyritysten tukemiseksi.

Mukana julkisina sijoittajina ovat Kuopion, Iisalmen ja Varkauden kaupungit 2,2 miljoonan euron osuudella. Kuopion kaupungin kautta rahastoon on kanavoitu myös 4,9 miljoonan euron ely-keskuksen avustus.

Yksityistä rahaa mukana on 2,5 miljoonaa euroa. Yksityisten sijoittajien joukossa ovat Lähi-Tapiola Savo, Säästöpankki Optia, KPY ja Genelec. Pääomarahastoa hallinnoiva Nostetta Ventures on niinikään sijoittanut rahastoon.

Rahaston pääoma on 10 miljoonaa euroa. Varoja sijoitetaan tulevien vuosien aikana noin 15 yritykseen Pohjois-Savossa.

– Rahaston sijoituskohteita etsitään ensisijaisesti terveyden ja hyvinvoinnin, cleantechin, ICT:n, energian ja teknologiateollisuuden aloilta. Rahastolla ei kuitenkaan ole toimialarajoitteita, joten myös muut alat ovat mahdollisia sijoituskohteita, kertoo rahastoa hallinnoivan Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Heidi Ahonen.

Pääomarahasto etsii sopivia yrityksiä sijoituskohteiksi yhteistyössä pankkien, Finnveran ja yksityisten sijoittajaverkostojen kanssa.