Kimolan kanavan avautuminen siirtyy – nyt tavoitteena on heinäkuun loppu

Kanavan sulkurakenteissa on korjausta vaativia teknisiä ongelmia.

veneily
Kimolan kanava toukokuussa 2020
Tältä Kimolan kanavalla näytti toukokuussa 2020. Tällä hetkellä viimeiset työvaiheet ja kanavan koekäyttö odottavat sulkuporttien valmistumista.Petri Niemi/Yle

Kimolan kanavan avaaminen lykkääntyy. Tämänhetkisen tiedon mukaan kanava saadaan auki heinäkuun lopussa. Lopullinen aikataulu varmistuu aikaisintaan viikkoa ennen avaamista.

Alun perin kanavan piti avautua kesäkuun alussa, mutta avaaminen on viivästynyt teknisten ongelmien takia. Sulkuporteissa huomattiin rakentamisen loppuvaiheessa kohtia, jotka vaativat korjaamista. Taustalla on se, että jokainen sulku on omanlaisensa.

– Monimutkaista tekniikkaa asennettaessa tulee esiin yksityiskohtia, jotka nähdään vasta paikan päällä, kun työt etenevät. On valitettavaa, että tällaista tulee eteen, mutta nämä pitää hoitaa nyt kuntoon, projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta sanoo.

Kimolan kanavan rakennustyöt alkoivat kesällä 2018. Konniveden ja Iitin Pyhäjärven välinen Kimolan uittokanava muutetaan veneilykäyttöön sopivaksi, ja kanavan ylittävät sillat uusitaan.

Lue myös:

Kimolan kanava avautuu kesäkuussa ilman avajaisjuhlia – koronatilanne ei vaikuttane yksityisiin veneilijöihin

500 asukkaan pikkukylä sai unelmiensa jättipotin – vuosikausia suunniteltu kanava valmistuu ja vaikutukset näkyvät jo

Kimolan kanavan uskotaan lisäävän veneilijöiden määrää – vapaaehtoiset järvipelastajat ovat valmiina