Hyppää sisältöön

Savonlinnassa kuullaan sittenkin tänä kesänä oopperaa

Heinäkuun lopussa kuullaan Mustalaisruhtinatar-operetti ja Valkyyria-oopperan ensimmäinen ja Tannhäuser-oopperan kolmas näytös.

Hotelli Hospitzin yrittäjä Kalevi Korjala ja oopperalaulajat Jyrki Anttila, Johanna Rusanen ja Aki Alamikkotervo savonlinnalaisen Hotelli Hospitzin portailla. Kuva: Petri Vironen / Yle

Oopperan Olavinlinnaan tuovat oopperalaulaja Jyrki Anttila ja hotelli Hospitzin yrittäjä Kalevi Korja, jotka alkoivat järjestellä operetti- ja oopperaesityksiä toden teolla koronarajoitusten helpottaessa.

Kolmeen operettinäytökseen ja oopperanäytöksiin myydään kuhunkin 460 lippua turvavälit huomioiden.

Poikkeavan alkuvuoden jälkeen oopperaesitysten järjestäminen mietitytti aluksi.

– Toki muutamia unettomia öitä voidaan viettää, että miten yleisö lähtee ostamaan lippuja, Jyrki Anttila pohtii.

Oopperaelämysten äärelle pääsevät nopeiten lipun ostavat. Järjestäjät toivovat, että ihmiset löytävät oopperan vaikka varsinaisia oopperajuhlia ei järjestetä tänä vuonna, Kalevi Korja toteaa.

– Ei me miljoonia voida tienata tästä hommasta, mutta lähdemme tätä kulttuuria viemään eteenpäin. Ja pakkohan meidän laulajien on saada tehdä työtä, koska hulluksihan sitä tulee jos ei saa työtä tehdä, Anttila naurahtaa.

Oopperahankkeessa ovat mukana Hotelli Hospitzin ja oopperalaulaja Jyrki Anttilan lisäksi Kansallismuseo ja Savonlinnan kaupunki.

Savonlinnassa oopperaa esitetään kesän aikana myös Kino-Killa- ja Kuvalinna-elokuvateattereissa.

.
.