1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Keskimaa ottaa vetääkseen Jyväskylän Satamankärjen sauna-ravintolan

Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet Satamankärjen sauna-ravintolan suunnittelun käynnistämisestä.

Havainnekuvan mukaan Satamankärki voisi näyttää tällaiselta. Kuva: Oopeaaa

Osuuskauppa Keskimaa ottaa vastatakseen Jyväskylän Satamankärkeen kaavaillun sauna-ravintolan rakentamisen ja liiketoiminnan.

Jyväskylän kaupunki ja Keskimaa ovat sopineet suunnittelun käynnistämisestä tavoitteena saada kokonaisuus käyttöön keväällä 2022.

Hankekonseptin on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Sen pohjalta laaditaan tarkemmat rakennussuunnitelmat ja kustannusarvio ensi keväänä. Suunnitelmissa on rakentaa kaupunkikuvallisesti laadukas kohde puusta.

Jos asiat etenevät suunnitelmien mukaan, Keskimaa päättää keväällä 2021 rakentaako se kokonaisuuden vai ei. Jos rakentaa, työt käynnistyisivät syksyllä 2021.

– Uskomme, että Satamankärki paikkana on ehdottomasti vetovoimainen, kertoo Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä Keskimaan tiedotteessa.

– Satamankärkeen suunnitellut palvelut nostavat sen yhdeksi maan viihtyisimmistä oleskelualueista. Tarvitsemme kehittämiseen kumppanin, joka pystyy toteuttamaan vaativan rakennushankkeen ja operoimaan saunaa ja ravintolatiloja, toteaa Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin tiedotteessa.