Korona on Keski-Pohjanmaalla selätetty – Infektioylilääkäri: "Se voi kuitenkin roihahtaa uudelleen niin kuin maastopalo"

Koronaneuvonta jatkuu läpi kesän ja matalan kynnyksen testejä tehdään edelleen.

koronavirus
keskussairaala kokkola
Viimeisimmästä koronatartunnasta on kulunut Keski-Pohjanmaalla kolme viikkoa.Ville Viitamäki / Yle

Keski-Pohjanmaalla Soite on purkanut lähes kaiken koronavarautumisen. Infektioylilääkäri Marko Rahkonen sanoo, että korona on alueella toistaiseksi selätetty. Viimeisimmästä tartunnasta on aikaa kolme viikkoa.

Koronaneuvonta kuitenkin jatkuu kesän läpi. Lisäksi muun muassa matalan kynnyksen testejä tehdään edelleen viikonloppuisin.

Vaikka valmiutta on laskettu, kriittisissä tehtävissä oleva hoitohenkilöstö saadaan kasaan vuorokaudessa, viimeistään kahdessa.

Rahkonen muistuttaa, että koronatilanne voi vielä pahentua uudelleen:

– Se voi roihahtaa uudelleen niin kuin maastopalo. Esimerkiksi Ruotsin epidemiatilanne on ihan eri kuin Suomessa. Myös matkustuksen avautuminen Eurooppaan voi muuttaa tilannetta.

Marko Rahkonen on pääosin tyytyväinen siihen, miten koronaan alueella varauduttiin. Hän myöntää, että jälkikäteen katsottuna kehä kolmosen ulkopuolella sairaanhoitopiirien varautuminen oli ylimitoitettua, mutta alussa epidemian leviäminen oli vielä iso kysymysmerkki.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla: Korona selätetty ja lähes koko varautuminen purettu – riski uudelle aallolle on silti olemassa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus