Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon pelastuslaitos varoittaa valepalotarkastajista – Tästä tunnistat oikealla asialla liikkuvan pelastusviranomaisen

Pelastuslaitoksen tietoon on tullut, että ainakin Tervon seudulla on liikkunut palotarkastajaksi esittäytynyt henkilö, joka on tutkinut kaappeja. Pelastuslaitos muistuttaa, että pelastusviranomainen ei toimi näin.

Kuva: Pohjois-Savon pelastuslaitos

Pohjois-Savon pelastuslaitos varoittaa mahdollisista valepalotarkastajista.

Pelastuslaitoksen tietoon on tullut, että ainakin Tervon seudulla mieshenkilö on esiintynyt pelastuslaitoksen työntekijänä ja käynyt vanhusten kotona. Mies on astellut sisään koputtamatta ja väittänyt tekevänsä palotarkastuksia.

– Pelastusviranomainen ei tutki esimerkiksi kaappeja, kuten tiettävästi oli tapahtunut. Me myös soitamme ja ilmoitamme tulostamme etukäteen, kertoo palotarkastaja Anna Eskelinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Eskelisen mukaan Tervon tapauksista on jo ilmoitettu poliisille.

Oikealla asialla liikkuvalla pelastusviranomaisella on mukanaan kuvallinen virkakortti, jota voi pyytää nähtäväksi ennen kuin päästää ketään asuntoon.

Palotarkastuksia tekevien viranomaisten virkanimike voi palotarkastajan lisäksi olla esimerkiksi palomies tai palomestari.

– Liikumme aina pelastuslaitoksen ajoneuvoilla ja työvaatteissamme lukee nimi ja virka-asema. Pienetkin käyttämämme ajoneuvot ovat aina punaisia, Eskelinen listaa.