Lentoyhteydestä Joensuuhun neuvottelu valtiovarainministerin kanssa

Kuuden maakunnan edustajat ovat keskustelleet lentoyhteyksien palauttamisesta valtiovarainministeri Matti Vanhasen kanssa.

Joensuu
Joensuun lentoaseman uusi matkatavarakaruselli
Matkatavaroiden karuselli ei ole pyörinyt Joensuussa aikoihin. Kuvituskuva. Yle / Nelli Kallinen

Maakunnan edustajat ovat keskustelleet keskiviikkona lentoliikenteestä valtiovarainministeri Matti Vanhasen kanssa. Tilaisuus toteutettiin etäyhteydellä.

Pohjois-Karjalan edustajien lisäksi kokoukseen osallistuivat Lapin, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Suomen edunvalvojat.

Pohjois-Karjalaa edustivat maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja yhteyspäällikkö Sami Laakkonen maakuntaliitosta, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Joensuun kaupungilta, toimitusjohtaja Matti Vuojärvi kauppakamarilta ja toimitusjohtaja Jari Toivanen Abloy Oy:stä.

Kuuden maakunnan väki viestitti, että Finnairin reittilentoliikenne Joensuuhun, Kajaaniin, Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen ja Jyväskylään on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta.

Tämä on erittäin tärkeää maakuntien elinvoimalle ja vientiyritysten kilpailukyvylle. Epävarmuus lennoista haittaa muun muassa tulevaisuuden suunnittelua.

Valtiovarainministeri Vanhanen totesi, että valtioneuvosto on sitoutunut neljännen lisätalousarvion kirjaukseen. Sen mukaan hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä.

Hallitus myös tarkastelee kaikki vaihtoehdot lentoyhteyksien turvaamiseksi muun muassa Joensuuhun.

Finnair on aikaisemmin ilmoittanut, ettei Joensuuhun lennetä ainakaan ennen marraskuuuta. Yhtiö päättää talviaikataulun mukaisesta liikennöinnistä elokuussa.