Retkelle pitäisi päästä, mutta mistä varusteet? Nuuksiossa luontokeskus lisää välineiden vuokrausta, valikoimassa muun muassa telttoja, makuupusseja ja retkikeittimiä

Haltia pyrkii palvelemaan paremmin retkeilyä kokeilevia kaupunkilaisia.

Nuuksio
Nuuksion kansallispuisto
Luontokeskus Haltiasta saa jatkossa vuokrattua vaikka kaikki Nuuksiossa yöpymiseen tarvittavat retkeilyvälineet. Kuvituskuva. Jouni Immonen / Yle

Espoon Nuuksiossa sijaitseva Luontokeskus Haltia lisää tänä kesänä retkeilyvälineiden vuokrausta.

Luontokeskuksen tavoitteena on palvella paremmin erityisesti retkeilyä kokeilevia pääkaupunkiseutulaisia, kertoo Luontokeskus Haltian johtaja Tom Selänniemi.

– Kaupunkilaiset, joilla ei ole telttaa, lapsenkantorinkkaa tai jotain muuta tärkeää välinettä, mikä helpottaa retkeilyä, saavat vuokrattua sen meiltä. Jonkin verran näitä on ollut jo saatavilla Haltiassa, mutta välinevuokrausta ollaan kehittämässä ja helpottamassa.

Selänniemi sanoo, että Haltia haluaa antaa myös kokeneille retkeilijöille mahdollisuuden testata erilaisia välineitä ennen varsinaista hankintapäätöstä.

– Ihmisen ei tarvitse heti ostaa itselleen jotain välinettä vaan voi vuokrata sen päiväksi tai viikonlopuksi ja käyttää sitä ja jos innostuu välineestä niin sitten voi hommata sen itselleen.

Vuokrattavien välineiden valikoima laajenee myös vesillä tapahtuvaan retkeilyyn ja vapaa-ajan viettoon.

– Ajatuksena on, että vuokralle tulee enemmän muun muassa kanootteja ja sup-lautoja. Haltian alakentältähän saa jo vuokrattua fatbikeja, paksurenkaisia maastopyöriä, kertoo Haltian johtaja Selänniemi.