Hyppää sisältöön

Väylävirasto luopui Väylä-oheisnimestään, jota oikeusasiamies piti lainvastaisena

Laillisuusvalvoja oli puuttunut Väylä-oheisnimeen joulukuisessa päätöksessään.

Entinen Liikennevirasto muuttui Väylävirastoksi vuoden 2019 alussa. Kuva: Mesut Turan / Lehtikuva

Väylävirasto on ilmoittanut luopuneensa Väylä-oheisnimestään, jota eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen piti lainvastaisena viime joulukuussa antamassaan päätöksessä. Asiasta kertoo oikeusasiamies tiedotteessa.

Päätöksen jälkeen Väylävirasto oli oikeusasiamiehen pyynnöstä ilmoittanut toimista, joihin se asiassa ryhtyy. Oikeusasiamies ei kuitenkaan pitänyt alkuperäistä ilmoitusta riittävänä.

Nyt Väylävirasto on kertonut uusineensa graafisen ohjeistonsa ja luopuneensa Väylä-oheisnimen käytöstä. Oikeusasiamiehen mielestä Väyläviraston lopulta tekemät toimenpiteet ovat asianmukaisia eikä asia enää vaadi laillisuusvalvojan jatkotoimia.

Jääskeläinen moitti joulukuisessa päätöksessään ongelmallisia nimiä liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) hallinnonalalla. Moitteita saivat Väylä-oheisnimen lisäksi Liikenne- ja viestintäviraston Traficom-oheisnimi sekä liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin pelkästään englanninkielinen nimi. Nimistä oli tehty oikeusasiamiehelle useita kanteluita.

Entinen Liikennevirasto muuttui Väylävirastoksi vuoden 2019 alussa, kun LVM:n alaisia virastoja myllättiin uusiksi.

.
.