Napero-leiri tuo tuhansia ihmisiä Kajaaniin ensi kesänä

Tältä kesältä siirretyllä leirillä on mittavat taloudelliset vaikutukset.

Kajaani
Peäspallo keskellä pesiskenttää Sotkamossa.
Pesäpalloilijoita alle 10 - vuotiaiden ikäryhmässä saapuu Kajaaniin ensi kesänä noin sata joukkuetta. Arkistokuva.Kimmo Hiltunen / Yle

Koronan takia peruttu pesäpallon valtakunnallinen Napero-leiri pidetäänkin Kajaanissa ensi vuonna. Tälle kesälle kaavailtu leiri siirtyy vuodella eteenpäin.

Naperoleirille odotetaan noin 1500 pelaajaa ja vähintään saman verran kannustusjoukkoja.

Leirin johtaja Kalle Airaksinen Kajaanin Pallokerhosta kertoo, että leirillä on isot taloudelliset vaikutukset Kajaanin alueelle.

– Tuolla ihmismäärällä voidaan puhua jopa miljoonasta eurosta rahaa Kajaaniin, Airaksinen sanoo.

Napero-leiri on kaikista pienimpien eli alle 10-vuotiaiden leiri. Pienimmät pelaajat ovat alle eskari-ikäisiä, joten myös huoltojoukkoja tarvitaan erityisen paljon.

Pesäpalloliiton leirivastaavan Juha Kuoppalan mukaan kaikki tämän kesän leirit on siirretty ensi vuodelle. Vuoden 2021 leirit siirtyvät vuodelle 2023.

Kahden vuoden päästä on Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlat, joten sen vuoden leirit haluttiin pitää jo sovituilla paikkakunnilla. Se tarkoittaa sitä, että Sotkamossa pelataan Tenava-leiri vuonna 2022.

Kuoppala kertoo varsinkin pienimpien leirien kasvattaneen suosiota kymmenen viime vuoden aikana. 2010-luvun alussa Napero-leirillä osallistujia oli noin 60 joukkuetta, ensi vuonna Kajaaniin odotetaan noin sataa joukkuetta.

– Suosion takia leirien paikkakuntia pitää aina miettiä, että on riittävästi majoitus -ja kenttäkapasiteettia. Kajaanissa näin on, Kuoppala sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)