Poliisi on saanut vihjeitä autoharrastajien kokoontumisesta Kalajoen Hiekkasärkille viikonloppuna – tilaisuudesta ei ole tehty ilmoitusta

Autoharrastajien varsinainen Bimmer-party on peruttu Kalajoella nyt viikonlopulta. Viime kesänä tapahtuma työllisti poliisia.

Kalajoki
Kalajokis sanddyner
Poliisi on saanut vihjeitä, että autoharrastajat saattaisivat kokoontua Hiekkasärkille peruuntuneesta Bimmer-tapahtumasta huolimatta. Arkistokuva Hiekkasärkiltä.Yle/Joakim Lax

Poliisi vahvistaa läsnäoloaan tulevana viikonloppuna Kalajoen Hiekkasärkillä, jossa piti järjestää autoharrastajien Bimmer-party. Virallinen tapahtuma on peruttu koronaepidemian vuoksi.

Poliisi on saanut kuitenkin vihjeitä, että osa harrastajista saattaisi silti olla kokoontumassa Hiekkasärkille.

Yleisötilaisuuden järjestämisestä ei ole tehty poliisille vaadittavaa ilmoitusta. Oulun poliisi tulee suhtautumaan tapahtumaan sen mukaisesti.

Poliisi kertoo, että lisäksi kaikenlaiseen liikenneturvallisuutta ja yleistä järjestystä vaarantavaan toimintaan tullaan puuttumaan vahvistetuilla resursseilla ja matalalla kynnyksellä.

Kesällä 2019 Bimmer-tapahtuma työllisti poliisia. Poliisi puuttui laittomuuksiin useita kymmeniä kertoja. Joukossa oli ylinopeuksia, rattijuopumuksia, törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, liikenneturvallisuuden vaarantamisia tai vakavia piittaamattomuuksia. Ajokortteja päätyi poliisin haltuun ylinopeuksista seitsemän kappaletta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)