Hyppää sisältöön

Keskeneräiset kadut kuntoon, liikenneympyrä Kaukaalle – Lappeenrannan yhdyskuntatekniikkaan esitetään 6,8 miljoonaa

Suurin osa rahoista tullaan käyttämään katurakentamiseen.

Hakalin kierrettävän liittymän ja Karjalantien muutostyöt jatkuvat. Arkistokuva. Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan katuja ja yhdyskuntatekniikkaa parannetaan ensi vuonna 6,8 miljoonalla eurolla.

Yhdyskuntatekniikan työohjelman mukaan suurin osa määrärahasta osoitetaan katurakentamiseen.

Katurakentaminen puolestaan painottuu liikenteen sujuvuutta parantaviin ratkaisuihin ja keskeneräisten katujen rakentamiseen.

Keskeneräisiä katuja on muun muassa Tirilässä, Hartikkalassa, Hakalissa, Mälkiällä, Uus-Lavolassa ja Parkkarilassa, Pulpilla, Asevelikylässä, Hiessillassa ja Kesämäessä.

Hulevesijärjestelmään käytetään miljoona euroa, samoin Lappeenrannan Energiaverkkojen saanerausten yhteydessä tehtäviin katutöihin.

Liikenteen sujuvuutta parantavia ratkaisuja liittyyvät muun muassa liikennevalojärjestelmiin ja katu- ja risteysalueisiin.

Liikenneympyrä uuden paloaseman takia

Kaukaalle Lauritsalantien ja Standertskjöldinkadun risteykseen tulee liikenneympyrä helpottamaan tulevan itäisen paloaseman liikennettä.

– Näin varmistetaan, ettei koskaan tule sellaista liikennesumppua, että paloautoilla ei pääsisi ajamaan keskustaan päin, sanoo kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund (kok.).

Kaupunkikehityslautakunnan hyväksymää työohjelmaa käsitellään syksyllä valtuustossa, sillä työohjelma on osa vuoden 2021 talousarvioesitystä.

.
.