Pomarkun teknisen johtajan valinnasta outo soppa: Palkankorotusta ei tullut, valittu ja varamies kieltäytyivät tehtävästä

Nyt Pomarkun kunta joutuu aloittamaan teknisen johtajan valinnan alusta.

Pomarkku
Pomarkku
Pomarkun kunnantalo.Antti Laakso / Yle

Pomarkun teknisen johtajan valinnassa joudutaan aloittamaan uusi hakukierros. Syynä on poliitikkojen päätös, ettei johtajan palkkaa voida nostaa.

Kunnanvaltuusto valitsi tehtävään kesäkuussa Porin tilayksikön päällikön Mikko Viitalan ja tälle varahenkilöksi Porissa rakennuttajainsinöörinä työskentelevän Jarno Marilan. Samassa kokouksessa poliitikot linjasivat äänestyksen jälkeen luvuin 15–6, että johtajan palkkataso pidetään ennallaan.

Uutis-Luotsi-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) kunnanhallitus olisi halunnut myydä osan teknisen johtajan työpanoksesta Jämijärven kunnalle. Tällöin palkkaa olisi voitu nostaa. Kunnanvaltuusto ei työpanoksen myyntiin suostunut.

Työpanoksen myyntisuunnitelma ei ilmene kunnanhallituksen pöytäkirjasta (siirryt toiseen palveluun) tai kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirjasta (siirryt toiseen palveluun).

Valitut pettyivät

Sekä Mikko Viitala että Jarno Marila ilmoittivat valinnan jälkeen, että eivät tahdo ottaa virkaa vastaan. He katsovat, että teknisen johtajan palkka on vastuuseen nähden liian pieni.

Pomarkun kunnanhallitus joutuu nyt avaamaan viran uuteen hakuun, joka päättyisi elokuussa. Viimeksi tehtävää haki 15 ihmistä. Tekninen johtaja kuuluu Pomarkun johtoryhmään.

Aiemmin tehtävää hoitanut Jouni Koskinen irtisanoutui virasta 5.5. lukien.