Kymsote sai lahjoituksena 40 000 kasvosuojainta – UPM luovutti maskit hoitotyöhön Kouvolaan

Tilanne kasvosuojainten suhteen on ollut ennen lahjoitusta kohtuullinen.

suojanaamiot
Kymsotesta kotihoidosta palvelualuepäällikkö Kaisa Kelkka ja palveluesimies Kaarina Paju tarkastelevat UPM:n lahjoittamia kasvosuojaimia.
Kymsoten kotihoidon palveluesimies Kaarina Paju ja palvelualuepäällikkö Kaisa Kelkka vastaanottivat lahjoitetut kasvosuojaimet Kouvolassa. Irma Niemi/ UPM

Metsäteollisuusyhtiö UPM on luovuttanut 30 000 kasvosuojainta Kymsoten kotihoidon käyttöön.

Lahjoituksen tekivät UPM Kymin paperi- ja sellutehdas sekä UPM Energy.

UPM Kalson viilutehdas on lahjoittanut puolestaan 10 000 kasvosuojainta Valkealassa sijaitsevalle vanhusten ja vammaisten palvelukeskus Iltatähdelle.

Kymsoten kotihoidon palvelualuepäällikön Tanja Metsolan mukaan tilanne kasvosuojainten suhteen on ollut ennen lahjoitusta kohtuullinen.

Maskeja on ollut riittävästi siten, että niitä on pystytty käyttämään ohjeiden mukaisesti.

Kevään aikana kotihoidossa on oireettomien asiakkaiden kohdalla käytetty pääasiassa kankaisia, pestäviä maskeja. Tietyissä tapauksissa on käytetty myös kertakäyttöisiä maskeja.

– Teemme kotihoidossa noin 3 500 kotikäyntiä vuorokaudessa ja jokaisen käynnin aikana tarvitaan uusi suu-nenäsuojain, Tanja Metsola kertoo.

Mikäli asiakkaalla esiintyy hengitystieoireita, käytetään Metsolan mukaan tällöin aina kertakäyttöisiä, kirurgisia suu-nenä suojaimia.

Kasvomaskit olivat keväällä Kymsoten kotihoidossa vähissä, kun kymmeniä tuhansia liikemies Onni Sarmasteelta tilattuja kasvomaskeja vedettiin pois käytöstä myös Kymenlaaksossa.

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan Kymsoten kotihoidossa käytetään kasvomaskeja kaikissa asiakaskontakteissa.