1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun merikylpylän suunnittelu jatkuu syksyllä: "Hanketta ei ole pistetty jäihin"

Ensi kesäksi kylpylä ei kuitenkaan vielä avaudu.

Oulu
Oulun torinrantaa suunniteltu merikylpylä.
Oulun merikylpylän suunnittelu jatkuu syksyllä. Havainnekuva.Töölö Urban

Oulun merikylpylähanke nitkahtaa uudestaan liikkeelle syksyllä. Allas Sea Poolin emoyhtiön Nordic Urban Oy:n hankekehitysjohtaja Petteri Lautso kertoo, että heti lomien jälkeen päivitetään muun muassa hankkeen kustannusarvio ja aikataulu.

Allas Sea Pool -merikylpylän rakentamisen valmistelut jouduttiin keskeyttämään keväällä koronan aiheuttaman epävarmuuden takia. Nyt kun koronaepidemia näyttää hellittävän, merikylpylän suunnittelu saadaan uudestaan vauhtiin.

– Hanketta ei missään nimessä ole pistetty jäihin. Meillä on halu jatkaa projektia mahdollisimman pikaisella aikataululla, Lautso vakuuttaa.

Töiden aloittamisen tai kylpylän valmistumisen aikatauluja Lautso ei suostu vielä arvioimaan. Jo nyt kuitenkin tiedetään, että merikylpylä ei ole käytössä vielä ensi kesänä, mikä oli alkuperäinen ajatus.

Allas Sea Pool -merikylpylää suunnitellaan Kiikelin alueelle torin kupeeseen. Kylpylästä tulee pitkälti samanlainen kuin Helsingin Katajanokan Allas Sea Pool, mutta kooltaan pienempi.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi