1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tievauriot

Levin huipulle johtava tie suljettiin – ylläpidon kustannukset kaatuivat lähes kokonaan yhden yrittäjän niskaan

Kittilän kunnanhallitus on päättänyt, että tie kaavoitetaan, minkä jälkeen sen kunnossapitovastuu siirtyy takaisin kunnalle.

Tunturin huipulla oleva ravintola on ollut suljettuna keväästä, joten tietäkään ei ole kunnostettu käyttökuntoon. Arkistokuvassa laskettelurinne. Kuva: Uula Kuvaja / Yle

Levin huipulle johtava Tunturitie on ollut suljettuna keväästä asti. Syynä on tien huono kunto.

Yksityistielain muututtua vuodenvaihteessa tien kustannukset siirtyivät Kittilän kunnalta tiekunnalle, josta on lähes yksin vastuussa tunturin päällä ravintolaa pitävä paikallinen matkailuyrittäjä.

Ravintola on ollut vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi suljettuna keväästä, joten tietäkään ei ole kunnostettu käyttökuntoon.

Koska tunturin huipulle johtavalla tiellä on paljon käyttäjiä, Kittilän kunnanhallitus on päättänyt että tie kaavoitetaan, minkä jälkeen sen kunnossapitovastuu siirtyy takaisin kunnalle.

Tiellä ei ole kevyen liikenteen väylää. Tarkoitus on, että tie palvelee remontin jälkeen nykyistä paremmin myös kevyttä liikennettä.

Kaavalaadinnan yhteydessä mietitään myös, voitaisiinko tien varteen rakentaa vapaa-ajan asuntoja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).