Taksikuskia puukolla uhanneelle ryöstäjälle yli kaksi vuotta vankeutta

Mies jätti maksamatta pitkän taksimatkansa ja uhkasi kuljettajaa teräaseella Orimattilassa toukokuussa.

ryöstö
Taksi
Syytetty on ollut vangittuna toukokuun puolivälistä saakka. Mikko Savolainen / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen miehen reilun kahden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä ryöstöstä.

Ryöstö tapahtui Orimattilassa toukokuun puolivälissä. Mies hyppäsi taksin kyytiin Nokialla ja ajatti itsensä Orimattilaan. Perillä mies nousi kyydistä maksamatta. Kuljettaja lähti miehen perään vaatimaan maksua. Tällöin mies otti laukustaan veitsen ja uhkasi sillä kuljettajaa.

Kuljettaja pakeni ja lukittautui autoonsa, josta hän soitti hätäkeskukseen. Poliisi sai uhkaajan kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä.

Tekoa tutkittiin törkeänä ryöstönä, koska syytetty käytti teräasetta ja se kohdistui taksinkuljettajaan. Oikeuskäytännössä taksinkuljettajaa pidetään henkilönä, joka ammattiinsa tai toimeensa kuuluvan työn tai tehtävän vuoksi ei voi puolustaa itseään tai omaisuuttaan.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta sekä petoksesta. Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeutuomioon. Lisäksi mies tuomittiin korvaamaan maksamatta jäänyt taksimatka korkoineen, 1 800 euroa korvauksia taksinkuljettajalle sekä tämän oikeudenkäyntikulut.

Tuomittu on ollut vangittuna toukokuun puolivälistä saakka. Hänellä on aiempaa rikostaustaa.

juttua päivitetty kauttaaltaan 26.6. klo 16.33 kun jutun tuomio tullut tietoon