Lontoon Tate Modernin murhayrityksestä tuomio: Lapsen museon katolta heittäneelle nuorukaiselle 15 vuotta vankeutta

Uhri oli 6-vuotias ranskalaispoika.

murhayritykset
Kuvassa Tate Modern -rakennus Lontoossa.
Lontoon Tate Modern -museo. Poika putosi kuvassa oikealla näkyvästä museon uudesta osasta.AOP

Pikkulapsen Tate Modern- museon katolta heittänyt nuorukainen on saanut pitkän vankeustuomion. Nyt 18-vuotias tuomittu määrättiin perjantaina ainakin 15 vuodeksi vankeuteen murhan yrityksestä.

Tuomittu tunnusti viime joulukuussa heittäneensä 6-vuotiaan ranskalaispojan museon kattoterassilta alas. Motiivikseen hän kertoi silloin halun päästä televisiouutisiin.

Pikkupoika putosi kymmenennen kerroksen kattoterassilta viidenteen kerrokseen. Hän sai muun muassa aivoverenvuodon ja murtumia selkärankaansa, käsiinsä ja jalkoihinsa.

Hän oli Lontoossa turistimatkalla perheensä mukana. Perheen perjantaina antaman lausunnon mukaan poika pystyy nyt jo syömään ja puhumaan itse, mutta edessä on vuosien fysioterapia ennen kuin hän mahdollisesti pystyy taas kävelemään.

– Hän on kärsinyt kuukausia pelosta ja kivusta, ollut paikallaan ja syömättä tuntien ja päivien ajan, kaukana kotoaan, ystävistään ja perheestään, lausunnossa sanotaan.

Tuomitulla on kerrottu aiemmin olevan autismin kirjoon kuuluva kehityshäiriö ja pakko-oireita. Tekohetkellä viime elokuussa hän oli 17-vuotias.

Vanhaan voimalarakennukseen tehty modernin taiteen museo Tate Modern on Britannian suosituin turistikohde, jossa käy vuosittain miljoonia ihmisiä. Museo avautui vuonna 2000 ja laajennusosa, jossa näköalatasanne sijaitsee, avautui vuonna 2016.

Aiemmin aiheesta:

Vieraan pikkulapsen museon kattoterassilta alas heittäneen nuorukaisen motiivi: Halusi päästä televisioon

Pikkupoika heitettiin 10. kerroksen näköalatasanteelta Tate Modern -museossa Lontoossa – poliisi pidätti teinin epäiltynä murhan yrityksestä 4.8.2019

Lähteet: AFP, Reuters