Lutakon jättiterassi aukesi – Jyväskylän ravintolaelämä vilkastuu edelleen heinäkuussa

Osuuskauppa keskimaa avaa lähes kaikki ruokaravintolansa heinäkuun alussa. 

ravintolat
Oluttuoppeja terassin pöydällä.
Lutakon uudella terassialueella tarjoillaan muun muassa pienpanimo-oluita. Kuvituskuva. Kimmo Hiltunen / Yle

Jyväskylän Lutakonaukion jättiterassi on auennut tänään.

Olutsatama-tiimin, Matsi Barin ja Musta Magian ylläpitämillä terassialueilla on yhteensä 900 asiakaspaikkaa, eli 300 kullakin terassilla. Asiakaspaikoista täytetään aluksi kaksi kolmasosaa. Määrää nostetaan heinäkuun puolivälin jälkeen, kun ravitsemusliikkeiden koronarajoitukset poistuvat.

Lutakonakion terasseilla on kesän aikana tarkoitus järjestää muun muassa livemusiikki-iltoja korvaamaan peruuntunutta festarikesää, kertoo ravintolalaiva Musta Magian ravintolapäällikkö Satu Kannussaari.

– Tämä on todennäköisesti ainutkertainen kokeilu. Tällaista terassialuetta ei ole mahdollista tehdä tavallisina vuosina, koska aukio on tapahtumien käytössä, Kannussaari sanoo.

Terassit ovat auki säävarauksella.

Keskimaan ruokaravintoloiden avaaminen aikaistui

Myös Jyväskylän ruokaravintolatarjonta laajenee ensi viikolla. Osuuskauppa Keskimaa kertoo avaavansa heinäkuussa lähes kaikki ruokaravintolansa sekä hotelli Alexandran.

Alun perin tarkoitus oli lykätä avaamista syyskuun alkuun, mutta ravintoloiden koronarajoitusten purkaminen ja vilkkaasti alkanut ravintolakesä nopeutti avauspäätöksiä.

− Näkymät ovat nyt huomattavasti valoisammat kuin vielä toukokuun lopulla, kun teimme päätöksiä kesäkuun alun ravintoloiden avauksista, toteaa osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Keskimaan ravintoloista kiinni jäävät vielä yökerhot BRA ja Freetime. Messu- ja kongressikeskus Paviljongin ravintolatoimintaa pyörittävä Paviljonki Ravintolat jää odottamaan edelleen Paviljongin toiminnan käynnistymistä.

Yrittäjä kehuu ravintolakäyttäytymisen parantuneen

Ravintolaiva Kavaljeerin yrittäjä Kaj Nummelin on positiivisesti yllättynyt ihmisten käyttäytymisen muutoksesta korona takia.

Vaikka hellepäivät ovat pitäneet Jyväskylän sataman ravintolat kiireisinä, asiakkaat ovat huomattavasti rauhallisempia kuin aiemmin, Nummelin arvioi.

– Ravintolaan tullaan ajoissa nauttimaan, eivätkä asiakkaat tule humalapäissään hillumaan. Suunta on ollut hyvä, yrittäjä kiittelee.