Hyppää sisältöön

Kuutta ihmistä puukotettiin Skotlannin Glasgow'ssa – poliisi ampui puukottajan, ei viitteitä terrorismista

Yksi haavoittuneista on poliisi.

Kuva: AOP

Kuusi ihmistä on haavoittunut puukotuksissa Skotlannin suurimmassa kaupungissa Glasgow'ssa. Puukotukset tapahtuivat perjantaina iltapäivällä Glasgow'n keskustassa sijaitsevassa hotellissa. Poliisi ampui puukottajan.

Brittiviestinten mukaan hotellissa on tiettävästi majoitettu viime aikoina turvapaikanhakijoita.

Poliisin mukaan tapahtunutta ei tutkita terroritekona, eikä tapahtuneeseen uskota liittyvän useampaa tekijää.

Tilanteessa haavoittui 42-vuotias miespoliisi, joka on sairaalahoidossa kriittisessä, mutta vakaassa tilassa. Lisäksi viisi muuta haavoittunutta kuljetettiin sairaalahoitoon. Kaikki ovat miehiä ja iältään 17–53-vuotiaita.

Sky News -uutiskanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun) silminnäkijät ovat kertoneet, että hotellista oli tuotu verisiä ihmisiä paareilla. Hotellin verkkosivujen mukaan se on suljettuna elokuun alkuun asti.

Kuva: Harri Vähäkangas / Yle

Glasgow'n keskustaa halkova West George Street -katu suljettiin tapauksen takia liikenteeltä, ja poliisi kehotti kaupunkilaisia pysymään poissa alueelta. Poliisi kertoi pian puukotuksen jälkeen, että tilanne oli hallinnassa, eikä ulkopuolisille ollut vaaraa.

Brittimedia uutisoi aiemmin lähteisiinsä perustuen, että puukottaja olisi surmannut kaksi ihmistä. Tieto osoittautui myöhemmin perättömäksi.

Viime viikolla Britanniaa järkytti puukotus Etelä-Englannin Readingissa. Siinä kuoli kolme ihmistä, ja hyökkäystä tutkitaan terroristisena tekona.