Kankaanpäässä kannattaa pitää kotikissat sisällä – vapaana olevat kissat viedään eläinlääkärille

Vapaana kulkevat kissat otetaan kiinni. Tarkoituksena on vähentää villikissojen määrää.

kulkukissat
Villikissan pentu ihmisen otteessa.
Kankaanpäässä halutaan vähentää villikissojen määrääLiisa Kallio / Yle

Kankaanpäässä aiotaan vähentää villikissojen määrää.

Villikissoja otetaan kiinni tämän ja ensi viikon aikana Justeerin kaupunginosassa. Kiinni otetut villikissat toimitetaan eläinlääkärille, joka arvio kissat tapauskohtaisesti.

Kunta säilyttää kiinniotettuja kissoja 15 vuorokauden ajan löytöeläinten talteenottopaikassa Suurimaalla. Jos kissa todetaan kodittomaksi, se menee eläinlääkärin lopetettavaksi.

Lemmikit talteen

Kankaanpääläisiä neuvotaan nyt pitämään lemmikkikissat sisätiloissa. Tämän lisäksi lemmikkikissat kannattaa varmuuden vuoksi merkitä kaulapannalla, mikrosirulla tai muulla vastaavalla tavalla, koska muuten niitä voidaan luulla kodittomiksi.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän mukaan kodittomien villikissojen lopettaminen on eläinsuojelullisesti perusteltua. Ne eivät selviä talvella ulkona ilman ruokaa ja suojaa. Useimmat villiintyneet kissat kärsivät myös lukuisista terveysongelmista.

Villikissojen vähentäminen on tärkeää myös terveydensuojelun kannalta. Kissat muun muassa ulostavat lasten hiekkalaatikoihin ja pihamaille ja näin ne voivat levittää tarttuvia tauteja.