Hyppää sisältöön

Korona käy superjumbojen kohtaloksi – Air France sanoi 'adieu' viimeiselle A380-lentokoneellensa

Air France lensi perjantaina viimeisen A380-superjumbolentonsa. Koneesta on koronapandemian vuoksi tullut liian iso ja kallis operoitavaksi.

Korona kävi superjumbojen kohtaloksi - Air France sanoi 'adieu' viimeiselle A380-lentokoneellensa
Korona kävi superjumbojen kohtaloksi - Air France sanoi 'adieu' viimeiselle A380-lentokoneellensa

Ranskalainen Air France -lentoyhtiö jätti perjantaina hyvästit laivastonsa suurimmalle koneelle, Airbusin A380-superjumbolle. Jäähyväislento oli kahden tunnin mittainen ja suuntautui Charles De Gaullen lentokentältä Välimerelle ja takaisin.

Kyydissä oli Air France johtoa ja henkilökuntaa. Lennon numero oli hetkeen sopivasti AF380. Koneen viimeinen kaupallinen lento oli ollut maaliskuun lopulla New Yorkista Pariisiin.

Air France ehti operoida kymmentä A380-matkustajakonetta sen jälkeen, kun se sai ensimmäisen laivastoonsa vuonna 2009. Toukokuussa yhtiö ilmoitti hankkiutuvansa eroon kaikista superjumboistaan.

Koronapandemia on antanut siviili-ilmailulle kovan kolauksen ja sen uhriksi A380-superjumbokin joutuu. Air Francen tavoin monet muutkin lentoyhtiöt vähentävät tai hankkiutuvat kokonaan eroon nykytilanteessa liian isoista superjumboistaan.

Esimerkiksi saksalainen Lufthansa on ilmoittanut, ettei se operoi A380-koneitaan ainakaan tämän vuoden aikana.

Viimeinen lento keräsi lentokonebongareita kiitoradan reunalle ikuistamaan viimeisen lennon nousua siiville. Paikalla kuultiin myös aplodit, kun lento AF380 katosi Pariisin taivaalle.

.
.