Mies kiivastui ja sylkäisi parturiaan kasvoihin – Hämeen poliisilla takanaan kiireinen vuorokausi

Hämeen poliisin partioilla oli perjantaina yhteensä 343 tehtävää.

poliisi
Poliisiauto.
Pahoinpitelyt ja rattijuopot työllistivät poliisia Hämeessä perjantaina.Tiina Jutila / Yle

Hämeen poliisin perjantai oli työntäyteinen. Partioilla oli yhteensä 343 tehtävää, joista yöäaikaan osui 180. Päihtyneitä ja häiriköitä pantiin putkaan toistakymmentä.

Parturin asiakkaana ollut mies hermostui Hämeenlinnassa aamupäivällä. Asiakas oli huutanut ja sylkäissyt parturia kasvoihin. Liikkeestä poistuessaan mies potkaisi mainostaulun hajalle.

Uhri pysäytti poliisipartion Palokunnankadulla ja kertoi tapahtumista. Tekijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa, vaikka häntä ei tavoitettu. Miestä epäillään lievästä pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta.

Hätäkeskus sai useita ilmoituksia vaaratilanteita aiheuttavasta henkilöauton kuljettajasta Helsinki-Tampere-moottoritiellä Hämeenlinnassa. Kuljettaja teki äkkinäisiä jarrutuksia ja kiihdytyksiä ja ajoi mutkittelevasti.

Kuljettaja joutui pysäyttämään autonsa liikenneruuhkaan valtatie 10:n liittymän kohdalla. Autostaan noussut mies potki ohikulkevia autoja. Mies kääntyi Tiiriöntielle päin punaista liikennevaloa. Hän pysäytti autonsa Parolantiellä linja-autopysäkille ja huitoi muita autoja kohti.

Partio tavoitti 42-vuotiaan miehen pysäkiltä. Puhallutuksen jälkeen miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Moottoripyörä ja henkilöauto kolaroivat Sokeriportin ja Potkuriportin risteyksessä Janakkalassa perjantaina kello 16 aikoihin.

Henkilöautoa kuljettanut noin 70-vuotias mies kääntyi tasa-arvoisesta risteyksestä vasemmalle. Oikealta tullut nuori moottoripyörän kuljettaja ajoi keulien vasemmalla kaistalla ja törmäsi auton oikeaan kulmaan. Kuljettaja lensi katuun ja loukkaantui. Hänet kuljetettiin sairaalaan.

Molempia kuljettajia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pesäpallomaila viuhui Lahdessa

Sitten Päijät-Hämeeseen.

Nelikymppinen mies löi toista miestä pesäpallomailalla päähän Lahden Kirkkopuistossa perjantaina kahden aikaan päivällä. Lyöjä otettiin kiinni ja häntä epäillään pahoinpitelystä. Iskun saanut mies ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Poliispartio otti etsintäkuulutetun miehen kiinni Liipolassa perjantaina. Kiinnioton yhteydessä poliisi löysi miehen hallusta huumausaineita ja ampuma-aseen patruunoita. Miestä epäillään huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Mönkijällä kaatunut mies loukkaantui vakavasti Hollolan kirkonkylällä kesäasunnon pihassa. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että mönkijä oli kaatunut kyljelleen, ja ilmoituksen tehneen tuttu makasi ajoneuvon alla. Viisikymppinen mies vietiin sairaalaan. Poliisi kirjasi tapahtuneesta rikosilmoituksen rattijuopumuksesta.