1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valkoinen talo

Valkoinen talo kiistää Trumpin tienneen Venäjän väitetyistä palkkiotarjouksista yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan

New York Timesin mukaan presidentti Donald Trumpille olisi kerrottu tiedustelutiedoista kuukausia sitten.

Valkoisen talon mukaan presidentti Trumpilla ei ole ollut tiedossaan väitettyjä Venäjää koskevia tiedustelutietoja. Arkistokuva. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole saanut tietoa Venäjän väitetyistä palkkiotarjouksista Yhdysvaltojen joukkoja vastaan, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Kayleigh McEnany lauantaina.

New York Times (siirryt toiseen palveluun) uutisoi perjantaina Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten uskovan, että Venäjän sotilastiedustelu on salaa tarjonnut palkkioita Afganistanin Taliban-liikkeeseen kytkeytyville taistelijoille Yhdysvaltain joukkoihin ja niiden liittolaisiin kohdistetuista iskuista.

Lehden mukaan presidentille olisi kerrottu tiedustelutiedoista kuukausia sitten, mutta mahdollisista vastatoimista ei oltu tehty päätöstä.

Valkoisen talon tiedottajan mukaan presidentti Trump tai varapresidentti Mike Pence eivät tällaista tietoa ole saaneet.

Demokraattipuolueen tuleva presidenttiehdokas Joe Biden kommentoi lauantaina uutisen olevan "todella järkyttävä paljastus", mikäli Trump on tiennyt asiasta jo kuukausien ajan tekemättä mitään.

Lue lisää: Venäjä maksoi hyökkäyksistä yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan Afganistanissa, The New York Timesin tiedustelulähteet kertovat