Glasgow'n puukottajalla ehkä mielenterveysongelmia, poliisi: mikään ei viittaa terrorismiin

Viranomaiset kertoivat lauantaina, että kuutta ihmistä puukottanut mies oli sudanilainen turvapaikanhakija.

Glasgow
Hälytysajoneuvoja tapahtumapaikalla Glasgowssa.
Puukotukset tapahtuivat perjantaina Glasgow'n keskusta-alueella sijaitsevassa hotellissa.AOP

Skotlannin Glasgow'ssa perjantaina tehtyjen puukotusten taustalla olivat ehkä tekijän jonkinasteiset mielenterveysongelmat. Tähän viittaavat muun muassa Sky News -uutiskavanavan (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti The Guardianin (siirryt toiseen palveluun) saamat tiedot.

Poliisin perjantaina ampuman puukottajan kanssa samassa hotellissa asuneet olivat aiemmin huolestuneet tämän käytöksestä ja raportoineet siitä eteenpäin.

Skotlannin poliisin mukaan kuutta ihmistä haavoittanut puukottaja oli 28-vuotias sudanilainen turvapaikanhakija, joka oli saapunut Britanniaan puoli vuotta sitten.

Puukotukset tapahtuivat hotellissa, johon on majoitettu turvapaikanhakijoita. Haavoittuneista kolme on turvapaikanhakijoita, kaksi hotellin työntekijöitä ja yksi poliisi. Kaikki haavoittuneet ovat edelleen sairaalahoidossa.

Twitterissä julkaistussa viestissä haavoittunut poliisi David Whyte kirjoittaa uskovansa, että poliisin nopea toiminta pelasti ihmishenkiä.

Useiden brittimedioiden mukaan muut hotellin asukkaat olivat olleet huolissaan puukottajan psyykkisiin ongelmiin viittaavasta käytöksestä. Tämä oli muun muassa kertonut häiritsevistä äänistä ja uskonut kaikkien muiden asukkaiden olevan häntä vastaan.

Mies oli myös puhunut halustaan vahingoittaa muita ihmisiä. The Guardianin mukaan mies olisi halunnut pois Britanniasta, mutta tämä ei koronavirusrajoitusten vuoksi ollut mahdollista.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa terrorismiin, eikä muiden ihmisten osallisuuteen perjantain tapahtumissa.

Lisää aiheesta:

Kuutta ihmistä puukotettiin Skotlannin Glasgow'ssa – poliisi ampui puukottajan, ei viitteitä terrorismista

Lähteet: Reuters, AFP