Yksi epäilty otettu kiinni Kentuckyn mielenosoitusampumisesta

Mielenosoittajat saivat sunnuntaina luvan jatkaa mielenosoitustaan Louisvillessä.

Black Lives Matter
Ihmiset osoittavat mieltä poliisi ampuman Breonna Taylorin muistolle Minneapolisissa.
Poliisin ampuman Breonna Taylorin muistolle osoitettiin mieltä Minneapolisissa 26. kesäkuuta.Brandon Bell / AFP

Yhdysvaltain Kentuckyssa poliisi on ottanut kiinni miehen epäiltynä kuolemaan johtaneesta mielenosoitusampumisesta.

Ainakin yksi ihminen kuoli ja yksi haavoittui lauantai-iltana Black Lives Matter -mielenosoituksessa tapahtuneessa ampumisessa Jefferson Square -puistossa Kentuckyn Louisvillessä.

Viranomaisten ja mielenosoitukseen osallistuneiden mukaan epäilty mies osallistui lauantaina mielenosoitukseen, mutta oli käyttäytynyt häiriköivästi. Muut mielenosoittajat olivat pyytäneet epäiltyä poistumaan paikalta.

Epäilty on paikallisessa sairaalassa. Häntä hoidetaan ampumahaavan vuoksi, jonka hän sai toisten mielenosoittajien ammuttua häntä itsepuolustukseksi. Epäilty aloitti ampumisen, jonka jälkeen häntä ympäröineet ihmiset ampuivat takaisin.

Louisvillen pormestarin Greg Fischerin mukaan kukaan muu ei haavoittunut ammuskelussa kuolleen miehen ja haavoittuneen epäillyn lisäksi.

Rauhanomaisessa mielenosoituksessa oli vaadittu oikeutta 26-vuotiaalle Breonna Taylorille, jonka poliisi ampui kuoliaaksi tämän omassa asunnossa maaliskuussa.

Mielenosoittajat saivat sunnuntaina jälleen luvan jatkaa mielenosoitusta Jefferson Square -puistossa, mutta paikallinen poliisi kielsi mielensoittajilta yön yli leiriytymisen puistossa.

Aiheesta lisää:

Ainakin yksi ihminen kuoli tulituksessa Black Lives Matter -protestissa Kentuckyn Louisvillessä

Lähteet: Associated Press