1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Pelastuslaitoksella vilkas sunnuntai Pohjois-Pohjanmaalla – Oulussa paloi pihapiriissä, Ylivieskassa sammutettiin maastopaloa ja asuntopaloa

Henkilövahingoilta vältyttiiin.

Kuva: Yle

Pelastuslaitos sammutti muutamia maastopaloja Pohjois-Pohjanmaalla sunnuntaina. Maastoa paloi Oulussa ja Ylivieskassa. Lisäksi Ylivieskassa syttyi palo paritaloasunnon keittiössä.

Oulussa Haukiputaan Kellossa kolmen aikaan iltapäivällä syttynyt maastopalo oli pihapiirissä ja uhkasi asuinrakennusta. Pihassa paloi maaston lisäksi puutavaraa sekä henkilöauto. Pelastuslaitos sai rajattua tulipalon nopeasti, syttymissyy on vielä epäselvä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Ylivieskan Raudasmäellä taas sammutettiin noin 250 neliömetrin suuruista maastopaloa kahdeksan aikaan sunnuntai-iltana. Tulipalo oli saanut alkunsa nuotiosta. Palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille eikä rakennuksille.

Lisäksi Ylivieskassa sammutettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paritaloasunnossa ollutta tulipaloa. Asunnon liesituuletin oli syttynyt palamaan ja palo levisi myös keittiön rakenteisiin, ennen kuin pelastuslaitos tuli paikalle kahden jälkeen aamuyöllä.

Asunnossa olleet henkilöt olivat heränneet palovaroittimen ääneen ja poistuneet asunnosta. Pelastuslaitos sammutti palon ripeästi, mutta muun muassa katon välipohjaa jouduttiin purkamaan sen varmistamiseksi, ettei palo ollut levinnyt laajalle.

Henkilövahinkoja ei tullut, mutta paritalon puolikkaan kaksi asukasta kävivät ensihoidon tarkastuksessa. Palopaikan lisäksi myös naapuriasuntoa jouduttiin tuulettamaan savuvahinkojen vuoksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiis (siirryt toiseen palveluun)i.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)