Ylinopeuksia, rattijuopumuksia, tuhopolttoepäily – Hämeen poliisilla kiireinen viikonloppu

Hämeen poliisi kaipaa havaintoja tulipalon lisäksi asuntomurrosta.

poliisi
Poliisi.
Tiina Jutila / Yle

Kolmikerroksinen omakotitalo tuhoutui tulipalossa Riihimäellä sunnuntaina aamuyöllä. Poliisi epäilee Puhaltajankadun paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa törkeänä tuhotyönä. Poliisi sai ilmoituksen palosta sunnuntaina kello 01.51. Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista.

Poliisi kaipaa havaintoja myös Riihimäen Kivimiehenkadulla tapahtuneesta asuntomurrosta. Omakotitaloon murtauduttiin juhannuksen jälkeisen maanantain ja tiistain välisenä aikana. Talosta oli viety omaisuutta, muun muassa aseita.

Poliisin kesäinen viikonloppu oli muutenkin vilkas. Poliisin mukaan helteinen sää oli saanut ihmiset liikkeelle ja "meno oli sen mukainen".

Rattijuoppojen lisäksi muun muassa Jokioisilla ajettiin huimia ylinopeuksia. Kakkostien varalaskupaikalla 19-vuotias mies ajoi sadan kilometrin nopeusrajoitusalueella poliisin tutkaan 219 kilometriä tunnissa. Autossa oli kolme matkustajaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Niin ikään kakkostiellä poliisipartio havaitsi auton, joka kiisi ylinpopeutta 149 kilometriä tunnissa 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella. Ennen kuin poliisi pysäytti autoa kuljettaneen 17-vuotiaan naisen, nopeus nousi jo 159 kilometriin tunnissa.

Hämeen poliisilla oli lauantain ja sunnuntain välisenä aikana hieman yli 400 tehtävää. Perjantain ja lauantain välillä tehtäviä kertyi yli 340. Putkaankin päätyi kyseisen vuorokauden aikana toistakymmentä henkilöä.