Lahti–Riihimäki-juna palaa normaaliin vuoroväliin elokuussa

G-junan kulkuväliä harvennettiin koronaepidemian vuoksi tunnista kahteen tuntiin.

junat
Juna laiturilla Riihimäen rautatieasemalla
Lahti–Riihimäki-lähijunaliikenteessä palataan tunnin vuoroväliin samoihin aikoihin, kun koulut alkavat. Timo Leponiemi / Yle

Lahden ja Riihimäen välinen junaliikenne palaa normaaliaikatauluun elokuussa. Vuoroväliä harvennettiin koronaepidemian aikana kahteen tuntiin. Koska matkustajia arvioitiin olevan G-junassa kesälläkin tavallista vähemmän, poikkeusaikataulusta ei vielä luovuttu. Liikenne- ja viestintäministeriö sekä VR ovat sopineet, että tunnin vuoroväliin palataan taas 10. elokuuta.

Riihimäen seudun kuntajohto sekä Kärkölän kunta ovat vaatineet ministeriötä ja VR:ää palauttamaan junavuorot ennalleen. Toivelistalla oli myös muun muassa matalalattiajunien lisääminen.

VR:n mukaan käynnissä on jo uuden lähiliikennekaluston hankinta, mikä mahdollistaa matalalattiaisen kaluston käytön myös Lahti–Riihimäki-välillä. Kestää kuitenkin useita vuosia, että uusi hankittava kalusto on liikenteessä.

Riihimäki ja Kärkölä haluaisivat myös lisää junavuoroja varhaisaamuun sekä myöhäisiltaan kolmivuorotyötä tekeviä varten. Vuorojen ostosta päättäminen kuuluu liikenne- ja viestintäministeriölle.