Hyppää sisältöön

Mustilan arboretum saa monta uutta puuveistosta – veistäjät työskentelevät puistossa tiistaihin asti

Jokainen uusi veistos saa puistosta oman paikkansa.

Mustilassa veistellään parhaillaan uusia luomuksia. Timo Peiponen on yksi Mustilan arboretumissa puuveistoksia tekevistä veistäjistä. Kuva: Jukka Reinikainen

Mustilan arboretumissa veistetään parhaillaan uusia puuveistoksia jo olemassa olevien veistosten rinnalle.

Veistäminen alkoi lauantaina, ja se jatkuu tiistaihin asti.

Alun perin Mustilassa piti järjestää useista veistokilpailuista koostuva kansainvälinen Wood Carving Tour Finland -tapahtuma, mutta se jouduttiin siirtämään koronatilanteen vuoksi ensi vuodelle.

Nyt käynnissä oleva, Mustilaan suunniteltu osatapahtuma, on järjestetty poikkeusjärjestelyin pienimuotoisena veistotyöpajana, muutaman kotimaisen veistäjän joukolla.

Valmiita sekä valmistuvia töitä on päässyt näkemään jo sunnuntaista lähtien.

Yli kymmenen uutta veistosta

Mustilan arboretumin toiminnanjohtajan Jukka Reinikaisen mukaan puunveisto on sujunut helteistä huolimatta hyvin.

– Useita töitä on jo valmiina tai valmistumassa. Useimmat veistäjät tekevät kahta tai kolmea työtä. Eilen oli jo mukavasti ihmisiä katsomassa veistoksia.

Reinikaisen mukaan Mustilan arboretumin veistospuiston täydennykseksi syntyy nyt noin tusinan verran uusia puuveistoksia.

Veistokset ovat tällä hetkellä nähtävissä puiston parkkipaikalla. Tarkoitus on löytää kaikille veistoksille puistosta paikka, jossa sekä itse veistos että myös sijoituspaikka saavat lisäarvoa.

Veistospuiston rakentaminen on osa Taiteiden Mustila -hanketta, jota tuetaan EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Leader-rahoituksella.