Koronarajoitusten höllentäminen näkyy ravintoloissa – laivaravintolan yrittäjä: Ihmiset ovat pilkkuun saakka

Yrittäjä Timo Honkilan mukaan ravintolaan tullaan nyt myös aikaisemmin.

ravintolat
Ravintolalaiva Luna Kajaaninjoella.
Uusi laivaravintola Luna terasseineen avasi ovensa Kajaanissa viikonvaihteessa.Timo Sihvonen / Yle

Ravintoloiden koronavirusrajoituksia helpotettiin viimeksi viikko sitten. Nyt ravintolat saavat olla auki yöllä kello kahteen ja tarjoilu loppuu tuntia aikaisemmin.

Uudet väljemmät rajoitukset näkyivät heti asiakasvirrassa, kertoo kajaanilaisen laivaravintolan yrittäjä Timo Honkila. Uusi laivaravintola avasi ovensa Kajaaninjoen rannassa viikonloppuna ja etenkin terassilla riitti väkeä.

– Ihmiset ovat odottaneet pääsevänsä kunnolla liikenteeseen ja ovat ravintolassa loppuun saakka. Etenkin helteellä ihmiset ovat ulkona ja meilläkin oli lauantaina tupa aivan täynnä. Toivottavasti jatkossa väkeä riittää sisällekin.

Koronarajoitusten aikana ihmiset oppivat olemaan usean kuukauden ajan kotona. Honkila ei usko, että tämä vaihe jäisi jatkossa päälle.

– Ihmiset oppivat myös siihen, mitä on tarjolla. Nyt näyttää siltä, että ihmiset myös tulevat ravintolaan hieman aikaisemmin kuin aiemmin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus